Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,513 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Streptokok v hrdle

    , Autor: kate1407

    Dobrý deň chcem sa spýtať na streptokoka v hrdle. Jeden čas som ho preliečila penicilinom, potom bol výter negatívny ale týždeň na to ma znova začalo boleť hrdlo s rovnakými príznakmi. Môže ohroziť infekcia v hrdle plod? Ďakujem za odpoveď

Podobné otázky

  • beta hemolytický streptokok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 9 tt. a už mesiac, ak nie viac, mám pozitívny výter z hrdla na beta hemolytického streptokoka. Stále ma trápia subfebrílie max. do 37,3. Gynekológ mi antibiotiká zatiaľ neodporúčal, radšej vraj až po ukončení prvého trimestria, ak to bude potrebné . . . No obvodná lekárka trvala na tom aby som brala Zinat / na penicilin som totiž alergická /, keďže som po úspešnej ablácii supraventr. tachykardie a mám prolaps mitrálnej chlopne 1. st. s výskytom extrasystol. Zatiaľ atb. neberiem na odporučanie gynekologa. Obávam sa či tento typ streptokoka a subfebrílie neublížia mne a plodu viac ako keby bola zahájená atb. liečba. Neviem sa z toho vystrábiť a to som už vyskúšala skoro všetky v tehotenstve povolené recepty . . . Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    subfebrílie sú v tehotnosti normálne, je to reakcia na progesteron. Zinnat je bezpečný v celej gravidite, ak je ho potrebné podať, može sa.
    Streptokok v hrdle plod neohrozuje.