Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Môže to byť tehotenstvo?

    , Autor: ali173

    Dobrý deň prajem
    Začiatkom tohto mesiaca sme s partnerom mali nechránený styk, týždeň na to ma veľmi začali bolieť prsia, ťažko sa mi chodilo aj po schodoch, trvalo to 9 dní. Nikdy ma takto dlho neboleli, pred menštruáciou max 2 dni. Medzi tým sa dostavila nevolnosť, aj z vecí, pri ktorých som nemala problém, aj pri pohľade na jedlo, hlavne ráno a aj pri šoférovaní (nikdy predtým). Bezdôvodná nervozita taktiež a menštruácia meškala 4 dni. Test pred ňou negat. Dostavila sa ale slabá, skôr také silnejšie špinenie a trvala 3 dni, potom jemné špinenie dva dni. 11 rokov mám silnú menštruáciu stále minimálne 7 až 8 dní, cyklus pravidelný. Dnes test negat, aj keď to sú už skoro 3 týždne. Dva dni nafúknutosť a silná nevolnosť celý deň. Mohlo by to byť tehotenstvo? Je na test ešte skoro? Mám 22 rokov a nemám stresujúcu prácu.
    Ďakujem za vašu odpoveď!
    Viem, že najlepšie by bolo navštíviť gynekológa, ale pracujem v zahraničí, lekára mám na sk a čakacia doba je cca 2 týždne. Negatívne testy ma mätú, nebyť ich, bola by som si 99% istá, že som tehotná.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je test z moča negatívny, na 99% nie ste tehotná, je to veľmi citlivé vyšetrenie. Podobné príznaky robia vyššie hladiny progesterónu, ktoré môžu byť aj pri pretrvávajúcom žltom teliesku. Ak ste mala oplodňujúci styk začiatkom júna, tak by už testy mali byť pozitívne. Nič iné Vám neviem poradiť, iba opakovať test s odstupom asi 7 dní, a ak ste potom nemali styk, tak tehotná už takmer na 100% nie ste.

Podobné otázky

  • priznaky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DObry den, chcem sa spytat. Vcera vecer som mala so svojim partnerom nechraneny pohlavny styk a dnes mam bolesti v podbrusku. Moze to byt tehotenstvo? Taketo rychle priznaky?DAkujem

  • tehotenstvo???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor.
    Po precítaní par príspevkov sa mi moja otázka zdá skor zbytocná ale chcem sa predsa len opýtat. Menštrácia mi meška sice len 3 den ale uz 5 dní mam pocit ze by som ju mala dostat. Myslim tym bolesti ako pred menštráciou a napriek tomu stále nič!!!
    Ja vlastne viac dufam ze nepríde ako ano.. Tak moze to byt tehotenstvo?????
    Naozaj sa to da potvrdit az o nejaký tyzden??
    A este sa chcem spýtat ako je to z nocnými sluzbami.Prave ma jedna caka a neviem ci mozem.Ide skor o dvihanie tazkých veci. Neublízi mi to ak som naozaj tehotná.
    Dakujem:)