Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tetania a pôrod

    , Autor: Simad

    Zdravim Vás pán doktor, momentálne som v 32tt a keďže sa pomaly blíži pôrod chcela by som počuť Váš názor. Počas tehotenstva mám od začiatku problémy s krvácaním kvôli krčku (presná príčina sa nezistila, ale že asi praskajú cievky) a čo má najviac trápi je pocit tlaku na hrudi a zvierania hrdla, ako keby som sa dusila, teraz mi napadlo, či to nemôže mať súvis aj s tetaniou (štítna žľaza je v poriadku) a či by mohli nastať pri prirodzenom pôrode nejaké komplikácie. Vravela som to aj svojmu gynekológovi, ale nejak sa k tomu nevyjadril. Určite chcem zájsť aj k neurológovi, ale zaujíma ma aj Váš názor.
    . ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Vami popisované príznaky nie sú v žiadnom prípade prekážkou na úspešný prirodzený pôrod. Známky nedostatku vzduchu sú v tehotnosti časté. ale tlak na hrudi môže byť známkou nejakého problému so sdrcom, bolo by vhodné interné vyšetrneie