Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,549 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Svrbenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som 3 týždne po pôrode ešte trocha krvácam ale mám taký problém začalo ma to zo spodu svrbieť štichy ma už nebolia prosím čo by som si mohla nato kúpiť? Niečo čo konečne zaberie mala som to aj pred tehotenstvom a občas počas tehotenstva brala som canesten masť a na preliečenie macmirror. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takto je pomerne ťažko odlíšiť, či sa jedná o mykozu, alebo Vás svrbí hojaca sa jazva.
    Skúste si kúpiť Rosalgin a oplachovať si vonkajšie rodidlá, malo by to pomôcť pri hojení. Ak by to pretrvávalo napriek tejto liečbe alebo by as pridal aj hojnejší výtok, kúpte si mastičku na mykozu.

Podobné otázky

  • E coli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som po porode, pri hojini sitia som pocitovala dost neprijemne stipanie, tak som volala svojmu gynekologovi, spravil mi kultivaciu a vyslo mi zvysene e coli ojedinele, lenze on mi len napisal ze mi predpisal lieky, viete mi povedat co to znamena? Ci je to akutne? Stipanie ustupilo, pocitujem len obcasne svrbenie v rozkroku…vopred dakujem a prajem pekny den :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    E. coli je úplne normálny nález v pošve v šestonedelí, a určite nerobí problémy.
    Na očistkách, ktoré odchádzajú z pošvy počas šestonedelia sa E. coli nachádza takmer v 100%, preto to netreba liečiť. Občasné svrbenie môže byť známka hojenia šitia.

  • mykoza v sestonedeli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela by som sa opytat, ci je mozne pocas sestonedelia (5.tyzden) dostat mykozu. Vytok sice nemam (teda nie som si uplne ista, lebo este mam mierne ocistky), ale mam svrbenie na vonkajsich rodidlach. Mohla by som zvonku pouzit antimykoticku mast?
    Dakujem, pekny den Vam prajem.

  • Lactovag v šestonedelí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, som 3 týždne po pôrode. Pred pôrodom som užívala Lactovag čípky kvôli výtoku, teraz by som chcela pokračovať v dlhodobejšom užívaní, aby sa preliečilo prostredie pošvy ( počas celého tehotenstva som mala mykózy a výtoky ). Ešte špiním, občas pociťujem slabé svrbenie zvonku, zatiaľ som použila Canesten krém, ktorý pomohol. Chcem sa spýtať či môžem začať s Lactovagom už teraz alebo mám čakať do ukončenia šestonedelia? Vďaka za odpoveď.

  • pôrod a mykóza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som dva týždne po pôrode. Po dobratí antibiotík pociťujem svrbenie a pálenie a na vonkajšej strane mám biely povlak. Predpokladám, že je to mykóza spôsobená antibiotikami.
    Chcela by som vedieť či taký krátky čas po pôrode to nie je nebezpečné mám tam ešte rany po nástrihu hrádze? A ešte by som chcela vedieť či môžem použiť Femigel, ktorý sa aplikuje do pošvy. Vzhľadom na rany po pôrode a očistky počas šestonedelia.

  • svrbenie noh po porode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    svagrina porodila pred dvomi tyzdnami a tyzden po porode sa u nej objavilo svrbenie noh. Strasne ju svrbi koza a bezne dostupne masticky jej nepomahaju. Prosila by som o radu, ci ste sa s takymto niecim stretli, z coho to moze byt a ci by mohla pouzivat nejake masticky s kortikoidmi ako pri ekzemoch. Dakujem za info. Prajem pekny den.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    DObrý deň,
    určite je potrebné kožné vyšetrenie, aby sa zistila príčina obtiaží, priamo s kojením to asi nesúvisí. Maste sú pri kojení povolené.