Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,562 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prechladnutie počas tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ,
    Potrebovala by som vašu radu. Som v 11 týž. tehotenstva. Momentálne som prechladnutá mám upchaný nos a kvôli tomu sa ani nemôžem poriadne vyspať. Nie je to kvôli tehotenstvu. Sliznicu som mala zdurenú podstate od začiatku a viem že to u niektorých žien počas tehotenstva býva. Teraz som však naozaj nachladnutá. Trvá to uč 4 dni a nezlepšuje sa to. Každý deň si robím lipový čaj a striekam si nosný sprej – Mar. Je top vlastne len soľný roztok. Chcem sa spýtať či môžem používať aj nejaké iné nosné kvapky, alebo radšej nie. A ak aké by to mohli byť? Myslím tým voľno dostupné.
    Ešte mám jednu otázku. Keď bývam prechladnutá a mám nádchu udiera mi to na nosné dutiny. S tým mám problém od útleho detstva. Vtedy mávam bolesti hlavy a teploty. Aj preto pijem v kuse lipový čaj aby mi náhodou nestúpla teplota. Nehovorím že teraz som na tom tak zle, ale tým že neberiem žiadne lieky ani len nejaké analgetikum ani antipyretikum nechcem aby mi to náhodou udrelo na nosné dutiny. Preto by som chcela vedieť či si môžem tieto dutiny nahrievať infračervenou lampou alebo nie. Neviem či toto žiarenie neškodí dieťatku .V prvom rade mi ide o to maličké, lebo to je najdôležitejšie. Takže ak nesiem tak to vydržím.