Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • šestonedelie akomplikácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mily pan doktor, porodila som pred 9 tyzdnami, porod bol vyvolany, kedze som prenasala a nakoniec skoncil forcepsom, zle ma zasili a stehy sa mi rozpadli, na co som prisla az sama doma, ked som dostala vysoke horucky, rana bola velka, chodila som kazde dva dni na gynekologiu, kde ma liecili atb a nejakou hnusnou mazlavou mastou. Nechodila som k svojmu gyn, kedze mal dovolenku, ale dr. ktory ho zastupoval po tyzdni liecenia povedal, ze uz je to ok, rana sa zmensuje a hoji dobre, ze uz sa to dohoji samo. Ako som spomina som uz 9t po porode, mam este par milimetrovu ranku, no co ma trapi, stale spinim a v poslednych dnoch obcas so slabou primesou krvi. Moze ist o menzes? Plne dojcim. Trapi ma aj bolestivy styk, aj ked sme sa zatial odvazili len raz. prosim vas o va odborny nazor na tento stav. Vopred dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    rozpad rany po porode je nepríjemnou, ale žiaľ občas sa vyskytujúcou komplikáciou.
    Krvácanie a špinenie s tým zrejme nesúvisí, pri kojení je nepravideľné krvácanie bežné.
    Bolestivý styk je bežnou komplikáciou tohoto hojenia, doporučujem, kúpte si Tantum rosa a oplachujte si rodidlá denne aj 2x 3x - podporí to hojenie a zníži bolestivosť. Stav by sa mal postupne zlepšovať.