Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bakterialna vaginoza , zapal mocoveho mechura

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, chcem sa informovať, minulý rok na jesen som mala zamlcany potrat, bol mi nasledne na kotrole po zakroku zobraty ster, nejakym nedopatrenim mi sestricka neoznamila ze mi tam vysla bakteria(presne neviem ale nejaka crevna), zistila som to az vo februari pri dalsej navsteve, doktor si vysledky steru prezrel ale k tomu sa nevyjadril. Pytala som sa ho ci to nemohlo sposobit potrat, vraj nie to by muselo byt hlboko. Nedal mi ani nic na preliecenie. Nemala som ziadne priznaky. Sestricka mi povedala ze to mohlo aj zmiznut ze sa s tym telo vysporiadalo. Neviem...doba presla, na jar som mala mykozu (preliecena canestenom bez lekara), a aktualne mam zapal mocoveho mechura, zapricineny bakteriou e coli. Zaujima ma vas nazor, nakolko planujem otehotniet. Je mozne ze mam stale tu bakteriu? A cely cas som bezpriznakova? Kedze aj ten zapal.mechura mam. Uzivam antibiotika biseptol. A davam si zenske probiotika gynimun trio. Bolo by najlepsie ist na ster ? Dakujem pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nerozumiem, prečo naberá niekto ster bezpríznakovej žene. V pošve sa baktérie menia a dôležitý je ich vzájomný pomer. Neexistuje baktéria, ktorú by bolo možné považovať za "chorobnú" ak nemá žena príznaky.
    Ak máte zápal močového mechúra, to je iný problém, ten sa musí preliečiť.