Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dysplázia prsníkov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcem sa poradiť ohladne zdravotných ťažkostí s prsníkom. V 2 triestri sa mi o dosť moc zväčšil lavý prsník a aj prsný dvorec. Neupravilo sa to ani rok a pol od pôrodu. Kojila som len mesiac. Na začiatku tehotenstva som mala sono prsníkov v rámci preventívky a všetko bolo v poriadku, po pôrode som išla znova a gynekológ nič vážne nenašiel. V júni idem zase v rámci preventívky. Na výmenný lístok mi dal diagnózu displáziu prsníkov, čo ma vydesilo, lebo som sa dočítala, že to je ,,predrakovinový" stav. Bolesť nemám, ale v bežnim živote (upratovanie, hra a dcérou..) ma to velmi obmedzuje, lebo žiadna podprsenka mi nesedí. Gynekológ mi spomínal, že jediné riešenie je plastika z čoho mám velký strach a poisťovňa to ani neprepláca. Viete mi poradiť aj iné riešenie? Moc krát Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    najlepšie by bolo, keby ste si vo Vašom okolí našli špecialistu z odboru mamológia, ktorý Vás vyšetrí a navrhne postup. Asymetria prsníkov, ktorá prináša zdravotné ťažkosti je indikáciou k plastike, ktorá je hradená z poistenia. Aj prípadný nález dysplázie je potrebné riešiť.