LETNA MELODIA alebo najlepsia torta na svete...
recept je na dve torty
Korpus:
4 vajcia
2 PL vody
4 PL prask. cukru
4 PL polohrubej muky
pol lyzicky kypriaceho prasku
2 PL kakaa
{PL :polievkova lyzica}
Vsetko zmiesat vyliat do nahrubo vymastenej formy [vymasti herou] a pec na 200 stupnov pol hodinku. POZOR ! Pec podla typu rury kontroluj spajdlou, niekedy staci menej inokedy viac. POZOR! Kedze treba dva korpusy treba aj dve formy nestaci to piect v jednej po sebe pretoze po vychladnuti sa korpus opat vrati do formy na plnenie.
PLNKA:
1 balik zelatiny
1/4 litra vody [no lepsie je pouzit ovocnu stavu napr z ananasu alebo mandariniek]
2 kysle smotany
4 PL prask. cukru
1 sladka smotana
1 stuzovac tuku smeta fix
Zelatinu uvarime v stave podla navodu na obale nechame trosku vychladnut POZOR! nie uplne stuhnut. Medzitym si vyslahame slahacku so stuzovacom pridame kysle smotany a cukor vyslahame pridame takmer vychladnutu este nestuhnutu zelatinu opat vyslahame [el. slahacom] a dame do chladnicky na 5 minut. Oba upecene vychladnute korpusy opat vlozime do formy v ktorej sme tory piekli plnku rozdelime na polovicu a nalejeme na korpusy vlozime do chladnicky na 3 hodiny. Po zachladeni na vrch poukladame ovoie a zalejeme cirou zelatinou.
Dobra rada na zaver forma na tortu by mala mat odnimatelny otvaraci vrch. Ak nema vyberte korpus z formy vlozte do nej alobal tak aby z nej vytrcal a tak vlozte korpus naspat. Ked bude torta hotova chytite alobal a tak celu torut vyberiete.
Recept je overeny a mnohymi navstevami chvaleny zelam dobru chut!!