Magnézium budúcej mamičke prospeje

Redakcia | 26. marec 2018
Magnézium budúcej mamičke prospeje

Ak čakáte svoje vytúžené dieťatko, určite ste si už prečítali na čo všetko treba dať pozor, čomu sa vyhýbať a čo nezanedbať, aby vaše dieťa malo všetko potrebné už v čase, keď je ešte len v maminom brušku. Správna životospráva, fyzická i psychická pohoda a optimálny zdravotný stav sú základom pre zdravý vývin bábätka.

Jednou z dôležitých vecí, ktorú by si každá budúca mamina mala sledovať je stav, respektíve hladina magnézia v tele. Magnézium (horčík) je totiž jeden z kľúčových minerálov, ktoré naše telo potrebuje pre správne fungovanie. A práve počas tehotenstva hladina magnézia klesá. Je to spôsobené predovšetkým nárokmi, ktoré vytvára na organizmus budúcej mamy vyvíjajúce sa dieťatko. Magnézium je pre dieťa dôležité najmä z hľadiska stavby orgánov, vývoja nervovej sústavy alebo tvorby kostí. Nedostatok magnézia v tele matky môže okrem toho spôsobiť aj predčasný pôrod alebo zdravotné komplikácie u dieťaťa. Najnižšie hodnoty magnézia sa prejavujú predovšetkým medzi 24. až 30. týždňom tehotenstva.

Magnézium prijímame predovšetkým v strave, no vďaka jej často nezdravej príprave a čoraz industriálnejšiemu pestovaniu základných potravín je príjem magnézia často nedostatočný. Preto sa predovšetkým v situáciách, keď potrebujeme jeho zvýšenú dávku oplatí siahnuť po doplnkovom prísune magnézia. Treba si však uvedomiť, že magnézium sa neabsorbuje do nášho organizmu automaticky a v plnom rozsahu. Na to aby sme z magnézia „vyťažili“ čo najviac, potrebujeme vhodný nosič. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prirodzeného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v kolostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorátu. Pred užitím lieku pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: