Z vašich listov: Vianočný príbeh

Gabriela | 26. december 2018
Z vašich listov: Vianočný príbeh

Aké je kúzlo prvých spoločných Vianoc?

S manželom sa poznáme 5 rokov a manželia sme skoro dva roky. Svadba bola nádherná.

Splnený sen o bábätku

Niekoľko mesiacov po svadbe sme zistili, že nás bude o jedného viac. Často nám behali hlavou myšlienky: „Ako asi ten drobček bude vyzerať? Bude mať čierne vlasy po mamke a modré oči po tatkovi? To by sa mi páčilo.“ Na konci vždy padlo tiché želanie: „Len nech je zdravý.“

Na každú kontrolu k lekárovi sme sa tešili, manžel sa najviac vytešoval ultrazvuku, kde sme videli nášho drobca. Všetko prebiehalo bez problémov. 

V 16 tt. nastali menšie problémy s výsledkami krvi, kedy hrozilo ,že bábo bude mať Downov syndróm. Boli sme práve v nákupnom centre, keď mi lekár zavolal a informoval ma o výsledkoch odberu krvi. Hrdinsky som zvládla telefonát s ním. Po zložení telefónu som len pozrela na manžela a z očí sa mi kotúľali prúdom slzy ako hrachy.

Na amniocentézu som nešla, dieťatko prijmem za každých okolností

Mohla som sa rozhodnúť pre amniocentézu. Aj napriek výsledkom by sme si drobčeka nechali, takže som amniocentézu odmietla. Každý deň som sa modlila, aby bol náš drobček zdravý. Asi o mesiac po ďalšej kontrole som už ostala  ležať doma. Mala som nariadený pokoj na lôžku a konské dávky magnézia, aby sa drobec neponáhľal na svet.

Dni boli pre mňa dlhé, tešila som sa na chvíle, keď sa manžel vrátil z práce. Vianoce sme plánovali stráviť u našich na východe. Náš drobcek sa rozhodol ináč , a tak sme ostali v Bratislave.

Môj manžel mi pripravil Vianoce 

Na tieto Vianoce nezabudnem. Boli to naše prvé spoločné Vianoce. Manžel mi chcel urobiť najkrajšie vianočné sviatky, aby som nesmútila za rodinou, ktorá bola od nás ďaleko. Uvaril východniarsku štedrovečernú večeru. Viete si predstaviť, koľko mu to dalo zabrať.

Chlapec z mesta pripravil večeru pozostávajúcu z piatich chodov- ryba, zemiakový šalát, pirohy, halušky s kapustou, lokša.

Pomohol si polotovarmi, ale zvládol to. Ja som len ležala a z pohovky vydávala rozkazy. Potom o šiestej sme sa spoločne pomodlili, prečítali si úryvok zo Svätého písma, pospomínali si na našich blízkych, ktorí nás už opustili a pustili sa do večere. Aj keď boli pirohy rozvarené, ryba málo slaná, bola to najkrajšia a najchutnejšia vianočná večera , pripravovaná s láskou.

Teraz sme už traja, Tomáško nám rastie každým dňom  a je úplne zdravý. Tento rok sa chystáme k našim už všetci traja a tešime sa na prvé vianočné zážitky s drobčekom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: