Valentínska romantika

Martina Balážová | 5. február 2016

Manželka sa venuje deťom, zatiaľ čo sa jej po dome preháňa upratovačka. Manžel je v práci, ktorá ho nesmierne baví a poobede prichádza domov, aby zabavil svoje deťúrence a odbremenil svoju milujúcu manželku.

Manželka sa venuje deťom, zatiaľ čo sa jej po dome preháňa upratovačka. Manžel je v práci, ktorá ho nesmierne baví a poobede prichádza domov, aby zabavil svoje deťúrence a odbremenil svoju milujúcu manželku. Tá má celé popoludnie čas venovať sa sebe. Zájde ku kaderníkovi, nakúpi si nové šaty a na upokojenie si dopraje masáž. Pri ľahkom zeleninovom šaláte a šálke kávy preberie s priateľkou svoj ťažký život.

Pokým večeria so svojím manželom v talianskej reštaurácií, o deti sa postará opatrovateľka. Raz za rok dovolenka pri mori a cez zimu krátka lyžovačka v Alpách. Na oslavu narodenín ju pozve do luxusnej reštaurácie a obdarí zlatým šperkom a veľkou kyticou. Alebo ju čaká posteľ plná ruží, okolo horia sviečky, na stole kaviár, jahody, šampanské.

Zažili sme to každá, no nie?!? Ešteže máme Steelovú a telenovely... Ak patríte k tej hŕstke žien, ktorých denný program obsahuje len starostlivosť o vlastnú osobnosť, tak Vám my ostatné tajne závidíme. A aj keď sa utešujeme domnelou predstavou, že určite nie ste /nemôžete!/ byť šťastné v tom svojom ideálnom svete, radi by sme si to občas  s vami vymenili. Hlavne v čase, keď malý v noci nespí, no napriek tomu cez deň prekypuje energiou. Druhé dieťa sa učí chodiť a tretie začína svoju prvú triedu. Varíte každý deň, no stále sú vaše deti hladné, upratujete, aj tak to nie je vidno a kopa šiat čaká na žehličku. Všetci samozrejme považujú za úplne samozrejmé, že ste vždy po ruke a s úsmevom. Na obedy v reštaurácií nie sú peniaze a na romantiku pri sviečkach nie je čas...

Pomaly sa od seba vzďaľujeme a po rokoch si niektorí neprídu ani na meno.

Asi to musia byť opäť ženy a vyvinúť viac úsilia a nasmerovať tie naše polovičky na správny smer. Uskutočniť ,,večer plný prekvapení“ manželovi a dúfať, že sa niečo na neho ,,nalepí“. Ak to risknete a necháte na manžela, môže to u vás dopadnúť podobne, ako u nás posledný Valentín.

Môj manžel ako veľký ,,romantik“ sa ma spýtal, čo by som chcela na Valentína a ja rovnaká ,,romantička“, som povedala, že nič. ,,Potrebujeme peniaze, stačí nejaká sladkosť pre deti, aby vedeli, že na nich myslíme. Ja nepotrebujem nič.“

Samozrejme NIČ neznamenalo nič, ako to počul môj muž, ale to NIČ preložené do ženského jazyka znamenalo - kúp mi niečo jednoduché, zvláštne, čo ma očarí. Drobnosť - možno malú ružičku, čokoládku, medovníkové srdiečko.  Muž počul Nič a riadil sa podľa toho.

Tváril sa urazene, keď som mu neskôr vyčítala jeho nevšímavosť. Splnil moje ,,želanie“, ušetril peniaze a ešte sa mi nepáči. Mala som chuť vyklopiť mu ten šľahačkový pohár, ktorý som pripravila, rovno na hlavu. Aby toho nebolo málo, tak na ospravedlnenie dodal: ,,Tak Ti zajtra niečo kúpim“.... A bolo po romantike.
Rada pre všetky ženy - nikdy nehovorte mužom, že nič nechcete!

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: