TIP na dnes: Úžasná ríbezľová bublanina
Vedeli ste, že 30-45 ríbezlí stačí na pokrytie dennej dávky vitamínu C? Sú kyslasté aj v dozretom stave a ich chuť proste milujeme!
Dozretá ríbezľa je pevná, červenej, bielej alebo aj čiernej farby. Plody rastú až do septembra a ich využitie je široké - od zavárania, sirupov, vína, až po mrazenie a v čerstvom stave z nich stvoríte aj úžasné koláčiky.
Jahodová bublanina s rebarborou
Bublanina s ríbezľami
Potrebujeme:
- 500 g polohrubej múky
- 400 g práškového cukru
- 300 ml mlieka
- 4 vajíčka
- 200 ml oleja alebo tretinku roztopeného masla
- kypriaci prášok
- sódu bikarbónu
Postup:
1. Do jednej misy dáme roztopené maslo, vajcia, cukor a mlieko a zmes poriadne vymiešame/vyšľaháme. Do nej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou sódy.
2. Zmes vymiešame a vylejeme na plech, ktorý sme vytreli maslom poriadne aj po okrajoch. Na cesto nasypeme umyté červené ríbezle a pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.
Dobrú chuť!