TIP na dnes: Úžasná ríbezľová bublanina

Redakcia | 29. júl 2021
Ríbezľová bublanina

Vedeli ste, že 30-45 ríbezlí stačí na pokrytie dennej dávky vitamínu C? Sú kyslasté aj v dozretom stave a ich chuť proste milujeme!

Dozretá ríbezľa je pevná, červenej, bielej alebo aj čiernej farby. Plody rastú až do septembra a ich využitie je široké - od zavárania, sirupov, vína, až po mrazenie a v čerstvom stave z nich stvoríte aj úžasné koláčiky. 

Jahodová bublanina s rebarborou
Prečítajte si tiež:

Jahodová bublanina s rebarborou

Bublanina s ríbezľami

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky 
  • 400 g práškového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 4 vajíčka
  • 200 ml oleja alebo tretinku roztopeného masla
  • kypriaci prášok
  • sódu bikarbónu 

Postup:

1. Do jednej misy dáme roztopené maslo, vajcia, cukor a mlieko a zmes poriadne vymiešame/vyšľaháme. Do nej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou sódy.

2. Zmes vymiešame a vylejeme na plech, ktorý sme vytreli maslom poriadne aj po okrajoch. Na cesto nasypeme umyté červené ríbezle a pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.

Dobrú chuť!

ríbezľová bublanina

Sirup z čiernych ríbezlí
Prečítajte si tiež:

Sirup z čiernych ríbezlí

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: