Oživte svoj domov: Jarné upratovanie v 5 praktických krokoch

Redakcia | 12. apríl 2024
Oživte svoj domov: Jarné upratovanie v 5 praktických krokoch

Je čas otvoriť okná, pustiť do domu čerstvý vzduch a... upratať. Tu je päť praktických krokov, ako si zorganizovať jarné upratovanie, aby bolo čo najefektívnejšie a najmenej stresujúce.

Jarné upratovanie v 5 praktických krokoch

1. Upratovanie si naplánujte  

Dobrá príprava je základ. Premyslite si, ktoré miestnosti potrebujú najviac práce a aké úlohy chcete vykonať v každej z nich. Môže to byť hĺbkové čistenie kuchyne, triedenie oblečenia v šatníku alebo dôkladné upratovanie v obývacej izbe. Naplánovanie si týchto úloh na konkrétne dni vám pomôže zostaviť realistický harmonogram a zabezpečí, že sa nič nezanedbá.

2. Zbavte sa nepotrebných vecí

Jedným z kľúčových aspektov jarného upratovania je aj proces zbavenia sa nepotrebných alebo nechcených vecí. Prejdite si svoje veci a rozhodnite, čo chcete ponechať, čo darovať a čo vyhodiť. Toto je ideálna príležitosť, ako zminimalizovať množstvo vecí v domácnosti a vytvoriť viac priestoru. Nezabudnite, že mnoho vecí, ktoré už nepotrebujete, môže niekomu inému poslúžiť. Darujte ich, alebo predajte na bazári. 

3. Dôkladné čistenie

Začnite od vrchu - stropov a svietidiel - a pokračujte smerom nadol k podlahe. Nezabudnite na miesta, ktoré sú často prehliadané, ako napríklad vrchné časti skríň,  miesto pod nábytkom alebo za spotrebičmi. Použite prírodné čistiace prostriedky, ako je ocot alebo sóda bikarbóna, pre ekologickejšie a zdravšie čistenie.

Oživte svoj domov: Jarné upratovanie v 5 praktických krokoch

4. Organizácia a úložné riešenia

Po tom, ako ste pretriedili veci a zbavili sa nepotrebného, vyčistili všetky zákutia domácnosti, môžete preorganizovať uloženie jednotlivých súčastí vašej kuchyne, obývačky alebo detskej izby či kúpeľne. Investujte do úložných riešení, ktoré vám pomôžu udržiavať poriadok a ľahšie nájsť, čo potrebujete. To môže zahŕňať krabice, koše, závesné organizéry alebo aj nábytok s dodatočným úložným priestorom.

5. Udržujte čistotu

Rozvrhnutie menších upratovacích úloh na každý týždeň môže pomôcť predísť tomu, že o pár dní už budete zase tam, kde predtým a doma bude neporiadok. Nezabudnite úlohy rozdeliť medzi jednotlivých členov rodiny.

S dobrým plánovaním, prioritizáciou a trochou zábavy môže byť váš domov oživený a pripravený na novú sezónu.

Zabojujte proti jarnej únave
Prečítajte si tiež:

Zabojujte proti jarnej únave

Čistý domov, čistá hlava

Je to tak. Mnohé výskumy potvrdili, že uprataný priestor má priamy vplyv na naše psychické zdravie. Pomáha nám cítiť sa viac v pohode, zlepšuje našu náladu, zvyšuje produktivitu, podporuje kvalitný spánok a môže dokonca zlepšiť naše fyzické zdravie (v prípade rôznych alergií na prach, roztoče, nevetrené priestory a pod. ). Takže, aj keď sa vám do veľkého jarného upratovanie veľmi nechce, myslite na to, aké bude mať prínosy a benefity pre vás a vašu rodinu. Tak do toho!

Toto sa Vám z dm drogerie markt môže zísť 

Oživte svoj domov: Jarné upratovanie v 5 praktických krokoch

  • Profissimo utierky z recyklovaného mikrovlákna, 5 ks
    S utierkami z recyklovaného mikrovlákna môžete ľahko vyčistiť rôzne typy povrchov v domácnosti. Vďaka vlnitej štruktúre recyklovaného mikrovlákna odstránia tie najodolnejšie stopy nečistôt a mastnoty aj na ťažko dostupných miestach. Jemné mikrovlákna dôkladne čistia bez potreby chemických prostriedkov a bez poškriabania. Zároveň sú veľmi odolné a savé a dajú sa používať na suché aj mokré čistenie. 
  • Denkmit prací prostriedok, 1 l
    Prací gél na farebnú bielizeň Pro Climate dodá bielizni farbu ako novú. Vysoko koncentrované inovatívne zloženie prostriedku odstraňuje fľaky už pri 20 °C a farebná bielizeň bude žiarivo čistá aj pri praní pri nízkych teplotách. Chráni farbu a farebné vlákna. 
  • Denkmit odstraňovač vodného kameňa, 2 ks
    Prírodný odstraňovač vodného kameňa je výborný na rýchle odstraňovanie vodného kameňa z kávovarov, kanvíc alebo varičov vajec. Vďaka sile čistej kyseliny citrónovej je odvápňovacia zložka obzvlášť účinná proti vodnému kameňu. Vďaka perfektne rýchlemu účinku sa môžete okamžite rozlúčiť s nepríjemným vodným kameňom. 
  • Denkmit WC čistič, 750 ml
    S prírodným gélom na čistenie toaliet zažiari toaleta rozprávkovou čistotou. Účinné zloženie obsahuje povrchovo aktívne látky na báze obnoviteľných surovín a spoľahlivo odstraňuje vodný kameň a nečistoty. Na toalete zanecháva prirodzene sviežu vôňu. 
  • Denkmit  prostriedok na sklo, náhradná náplň, 333 ml
    Čistiaci prostriedok na sklo – koncentrát účinne bojuje s mastnotou, nikotínom, prachom i odtlačkami prstov. Koncentrované zloženie účinne a rýchlo vyčistí okná, zrkadlá, sklenené stoly, autosklá a ostatné hladké povrchy. Receptúra s formulou pre ochranu lesku. Výsledkom je brilantný lesk bez šmúh. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: