Zabojujte proti jarnej únave

Redakcia | 13. marec 2024
Zabojujte proti jarnej únave

Viete, že aj výkyvy teploty a tlaku vzduchu, ktoré sú typické pre prechodné obdobia, môžu výrazne ovplyvniť náš celkový pocit, krvný obeh a spôsobiť pocit "jarnej" únavy?

Cítite, že potrebujete reštart, ale akosi naň nemáte silu? Ani telo ani hlava akoby sa nestíhali prebudiť rovnako, ako príroda. Viac svetla, viac tepla, viac aktivít, ale vám sa nechce. Nuž, jarná únava trápi viacerých z nás. 

Príznaky jarnej únavy

  • Aj spíte dostatočne dlho, cítite sa nevyspatí a unavení počas dňa.
  • Máte pocit, že ste vyčerpaní a máte málo motivácie na vykonávanie bežných činností.
  • Ťažko sa sústredíte na úlohy v práci alebo pri štúdiu.
  • Podráždenosť a náladovosť môžu byť tiež príznakmi jarnej únavy.
  • Väčšia chuť na sladké, pretože potrebujete rýchlo doplniť energiu. 

Riešenie jarnej únavy? Doprajte si prechádzky, vitamíny a spánok

Dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, zdravá vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály, dostatočná fyzická aktivita a zabezpečenie kvalitného spánku. V niektorých prípadoch môže byť užitočné konzultovať situáciu so zdravotníckym odborníkom, najmä ak príznaky pretrvávajú dlhšie a nie ste vo svojej koži napriek zmenenému režimu. 

Zabojujte proti jarnej únave

3 tipy na jarnú únavu

  • Aké vitamíny pomôžu bojovať proti jarnej únave? Vsaďte na kombináciu D+C. Povzbudia vaše telo a efektívne pomôžu naštartovať sa po zime. 
  • Žihľavový čaj je známy svojimi detoxikačnými vlastnosťami a schopnosťou podporovať vitalitu. Obsahuje široké spektrum vitamínov a minerálov, vrátane železa, ktoré je nevyhnutné pre tvorbu energie v tele. Štúdie naznačujú, že pravidelná konzumácia žihľavového čaju môže pomôcť pri zlepšení krvného obrazu, čo má priaznivý vplyv na celkový energetický stav a teda znižuje aj pocit únavy. 
  • Hroznový cukor, taktiež známy ako glukóza, je primárnym zdrojom energie pre naše telo. Je dôležité  konzumovať ho s mierou a v kombinácii s inými zdravými potravinami, aby nedošlo k rýchlemu poklesu hladiny cukru v krvi, čo by mohlo viesť k opätovnému pocitu únavy. Glukóza môže zlepšiť pamäť a kognitívne funkcie, čo môže byť obzvlášť užitočné počas období, kedy sa cítime unavení.

Chvíľku potrvá, kým sa naše telo zobudí a prispôsobí sa zmenám. Doprajte si čas a netlačte na seba. 

Toto by sa Vám z dm drogerie markt mohlo zísť 

Zabojujte proti jarnej únave

dmBio žihľavový čaj, 20 ks
Presvedčí svojou intenzívnou, jemne bylinkovou chuťou. Citrónová tráva oživí čaj svojou ľahkou ovocnou arómou. Môžete ho podávať teplý aj studený, dochutiť citrónom či medom. Žihľava pochádza prednostne z dvoch oblastí na Balkáne. Regióny, ktoré zatiaľ nie sú intenzívne využívané v poľnohospodárstve, sa využívajú na pestovanie rôznych plodín. 

Mivolis tablety, 30 ks
Depotné tablety Vitamín C 1000 + vitamín D3 + selén predstavujú výživový doplnok, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému. Vitamín C prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy a k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a normálnemu energetickému metabolizmu. Depotná technológia umožňuje priebežné uvoľňovanie zložiek, a tým dlhodobé zásobovanie. 

Mivolis tablety, 40 ks
Tablety predstavujú výživový doplnok so železom a vitamínmi. Železo prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy, tiež k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu. Je dôležité pri látkovej premene pre tvorbu energie. Zvýšená spotreba železa môže vznikať pri zvýšenej fyzickej záťaži (výkonnostnom športe) a u žien najmä počas tehotenstva a dojčenia. Vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa.

Mivolis hroznový cukor s vitamínmi, 100 g
Hroznový cukor s 10 vitamínmi je ovocný komprimát s pomarančovou príchuťou. Povzbudí a dodá energiu. Mivolis hroznový cukor sa ponúka vo forme malých cukríkov, ktoré môžete mať vždy pri sebe a dodať si energiu. Príchuť šťavnatého pomaranča je veľmi osviežujúca.

Mivolis vitamín B12, 30 ks
Tablety obsahujú vysokú dávku vitamínu B12, ktorý posilňuje organizmus v stresových situáciách, pri určitých formách výživy alebo pri zvýšenej potrebe vitamínu B12. Vitamín B12 prispieva k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie. Vitamín B12 takisto prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: