Na Liptove otvoria v máji detské kráľovstvo

Redakcia | 18. máj 2014

Pozor, pre nepriaznivé počasie zmena termínu konania!

Jazdu na koni, súboje rytierov, otvorenie nového veľkoplošného nafukovacieho hradu a množstvo súťaží a atrakcií pre malých aj veľkých. To všetko zažijú rodiny, ktoré v sobotu 24. mája zavítajú do Prvého detského kráľovstva v Liptove.

Dejiskom tohto zábavného podujatia je najväčšie exteriérové detské ihrisko Babyland v areáli rodinnej turistickej destinácie VILLA BETULA RESORT*** pri Liptovskej Sielnici, len pár kilometrov od Liptovského Mikuláša. Program začína o 13:00 hodine. "Detičky sa môžu tešiť na dva koncerty známeho detského pesničkára Viktora Guľváša z Nitry, na tanečné vystúpenia folklórneho súboru Vŕbové prútie, školu tanca, kráľovského šaša či na hľadanie strateného pokladu," prezradila generálna manažérka strediska Anna Brezinová. Okrem toho priamo na ihrisku môžu využiť 29 športových a adrenalínových atrakcií, z ktorých viaceré sú vhodné aj pre dospelých. "Najlákavejšia je obrovská preliezačka Tarantula s toboganovými šmykľavkami a terénna dráha pre šliapacie autíčka, ale veľa návštevníkov si obľúbilo aj zvieratká na našej ekologickej farme," dodala Brezinová.

Po príchode do Kráľovstva si všetky deti vlastnoručne zhotovia a vymaľujú kráľovskú korunku z papiera, aby mohli byť na záver prijaté do rytierskeho rádu Villa Betula. Ďalej ich čaká maľovanie na tvár, otvorenie trhu tradičných remesiel, krst nafukovacieho hradu a zážitková jazda na poníkovi alebo na koni. Chýbať nemôže ani pravá kráľovská veselica a minihostina pre najmenších. "Keďže oslavujeme piaty ročník Detského kráľovstva, pre deti sme upiekli špeciálnu tortu a na záver môžu vyhrať aj pekné ceny v kráľovskej tombole," uviedla šéfka rezortu. "Nezabúdame však ani na opustené detičky z detských domovov, a tak aj tento rok pre ne organizujeme dobročinnú zbierku hračiek. Každý, kto k nám prinesie počas Detského kráľovstva hračku, ktorú už nepotrebuje, alebo s ktorou sa nehrá, dostane od nás malý darček." Všetky hračky potom poputujú do rúk deťom, ktoré nemajú to šťastie vyrastať v kruhu vlastnej rodiny.

V areáli bude otvorená štýlová reštaurácia s dvomi zastrešenými terasami, takže na svoje si prídu aj veľkí jedáci a milovníci zážitkovej gastronómie. Takmer 12-hektárová záhrada sa nachádza v malebnom prostredí pri brehu Liptovskej Mary a s pekným výhľadom na Nízke Tatry, Západné Tatry a Chočské vrchy. Vedľa detského ihriska sú výbehy pre oslíky, kone, ovečky, kozy, poníky, psíky a ďalšie domáce zvieratká, ktoré môžu deti pozorovať priamo v prírode. 

Vstupenky na celé podujatie, ktoré vyvrcholí okolo 19:00 hodiny, stoja 5 € a záujemcovia si ich môžu kúpiť v predpredaji od 22.4.2014 priamo v stredisku VILLA BETULA RESORT*** alebo na recepcii CITY HOTELA STEVE*** v Liptovskom Mikuláši. Viac informácií o akcii sa dozviete na stránke www.villabetula.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: