Matka roka: Dovolenku si všetky zaslúžime!

MatkaRoka | 26. október 2017
matka roka, dovolenka, rodinný rozpočet

Čo by si rada? Pýta sa ma muž zakaždým, keď som podozrivo milá.

Pokus prvý

„Zlatóó, poďme na dovolenku!“ ...už som dlhšie nevydržala tajiť moju poprázdninovú túžbu.  
Zbláznila si sa? Teraz? Veď deti ešte ani ZRPŠ nemajú zaplatené, a to je už október! Môj muž eviduje proste všetko, neoblafnem ho, je to v háji.

Je pravda, že o tom ZRPŠ som netušila, tak ako aj o iných výdavkoch. Čo ma stresuje, to jednoducho púšťam z hlavy. Vyskúšajte, na istý čas sa vám uľaví!

Matka roka: Kúpim nafukovací byt! Súrne!
Prečítajte si tiež:

Matka roka: Kúpim nafukovací byt! Súrne!

Nič to, skúšam ďalej... „Tak aspoň na dva dni do Tatier?“ 

„Dva dni? Veď to dvakrát preplatíme na benzíne! To radšej zaplaťme malej ten lyžiarsky.“ Zase má chlap pravdu, mala som si to vopred prerátať! Dokonca aj ten lyžiarsky mi ušiel z hlavy..

Do tretice..

„Tak na tri dni by sa oplatilo?“ skúšam do tretice. Cítim zaváhanie pred odpoveďou, mohlo by to vyjsť!

Nevyšlo to: „Vieš čo, nerieš, Peťo potrebuje nový hokejový výstroj, nutne ešte tento mesiac, zabudla si? Potom to ZRPŠ, nech nemáme hanbu v škole, pomôcky, triedny fond, krúžky, nové topánky a na ten lyžiarsky pôjde v teniskách so sánkami?“

Nuž priznám sa, nepočúva sa to ľahko. No priznávam aj to, že má, ako vždy, v praktických veciach pravdu. To len moja hlava žije v oblakoch!

matka roka, dovolenka, plány, rozmýšľať, rozpočet

Verím, že tieto každodenné „rozpočtové“ situácie poznáte aj vy. S rastom detí rastú aj výdavky. Rastú aj ceny všetkého, nerastú len platy, PN-ky a rodičovské a keď chceme deťom dopriať všetko, čo potrebujú, je čas sa uskromniť. Aspoň na čas.

Na druhý deň ma však čakalo prekvapko. Muž mi volá z práce: „Vieš čo, tak som rozmýšľal, objednaj tú dovolenku. Zaslúžiš si zrelaxovať“.  Áno, aj takto vyzerá láska. Môj muž vie proste všetko vyrátať!


 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: