Kaviarne ožívajú umením

Redakcia | 25. september 2008

Prijmite pozvanie na šálku kávy...

Kaviarne boli  v časoch svojho vzniku miestami, kde sa kumulovali umelecké kruhy a intelektuálna sféra.  Priestor voňal kávou , čerstvými novinami,  bzučal príjemnou hudbou a debatami o aktuálnych spoločenských témach a umení.

K tejto tradícii sa i dnes hlásia niektoré kaviarne a svojím zákazníkom ponúkajú závan atmosféry pôvodných  coffee-housov. Jedným z takých je i coffee-house siete Coffee&Co na Laurinskej 5.

Dobrou zvyklosťou sa tu stalo,  že svojim návštevníkom okrem kvalitnej kávy a bohatej ponuky tekutých i iných lahôdok a snackov, ponúka aj porciu kvalitného slovenského umenia z rôznych oblastí. Od októbra sa „Kofíčko“  na Laurinskej 5 začne opäť každý posledný štvrtok v mesiaci plniť  priaznivcami úspešných slovenských literárnych autorov

Vo štvrtok 25.09.2008 o 18.00 sa predstaví Karol D. Horváth .Dramaturg, víťaz literárnej súťaže Poviedka 2004, člen literárno-hudobnej skupiny Pressovar, ktorý vydal zbierky poviedok Karol  D. Horváth, Karol D2 Horváth a Karol 3D Horváth.

30.10.2008 o 18.00 príde na Laurinskú 5 medzinárodne uznávaný Pavol Rankov, autor knihy V tesnej blízkosti a zbierok poviedok S odstupom času, My a oni / Oni a my. Jeho diela zaujmú predovšetkým použitými prvkami tajomna, mystifikácie, iracionality a dôrazom na prekvapujúcu pointu.

Laco Hanniker, prokurátor bojujúci proti pytliactvu, ktorý vydal 6 zbierok poviedok – Osudové ryby, Pod čerešňou spali, Pytliaci, Rybári, Zázračné Nórsko, Kruté poviedky a prózu z väzenského prostredia Ostatný raj sa predstaví  vo štvrtok 27.11.2008, tradične o 18.00.

Posledným literátom, s ktorým  sa budete mať možnosť sa v rámci Literárnych večerov v Coffee&Co na Laurinskej 5 stretnúť, bude Ľubo Dobrovoda , označovaný za rebela slovenskej literatúry. Autor beletristických kníh Ja, malkáč s podtitulom Román smutno-srandovinový Takýtok, je považovaný za "jednu z najzábavnejších kníh tretieho tisícročia" a po nej vydanej Ja, velkáč . Príde ako predvianočný darček -  18.12.2008 o 18.00.

Srdečne Vás pozývame na šálku voňavej kávy a porciu kvalitného ľudského tepla.

Pozn. Rozhovory vedie  Silvester Lavrík.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: