GROMOVCI V KUCHYNI: Valentínsky mini cheesecake

GROMOVCI V KUCHYNI | 14. február 2021
Gromovci mini cheesecake
foto: GROMOVCI V KUCHYNI

Chcete potešiť milovanú osobu na Valentína, alebo len tak, pretože Vám na ňom záleží? Sladkou dobrotou nikdy nič nepokazíte!

Tieto malé chutné koláčiky ľúbia deti aj dospelí. 

MINI CHEESECAKE 

ČOKOLÁDOVÝ keksíkový základ, tvarohová hmota a čokoládová ganache alebo jahodové želé.

Suroviny:

  • 200g maslových sušienok
  • 100g masla
  • 2 pl kakaa

Plnka:

  • 400g tučného roztierateľného tvarohu
  • 4 vajcia
  • 3 vanilkové cukry
  • 5 pl krupicového cukru
  • 80g masla
  • 1 pl citrónovej kôry
  • 1pl zlatého klasu

Čokoládová ganache 

250 ml šľahačkovej smotany nechať zovrieť, odstaviť a pridať 300 g nalámanej várovej čokolády.

Jahodové želé

Želé - uvaríme jahody (asi pohár) s vodou (cca 350ml) a cukrom (5pl) a pridáme tortovú červenú želatínu rozmiešanú v troške vody.

gromovci v kuchyni mini cheesecake

POSTUP:

Sušienky rozmixujeme v sekáčiku alebo robote (ak nemáme, dáme do sáčku a prejdeme valčekom). Pridáme roztopené maslo, kakao a vypracujeme cesto, ktoré sa drobí. Rozdelíme do formy na muffiny (ja som rozdelila do 12, ale dala som trošku viac, inak vyšlo by aj do 15). Poutláčame. Ja som si našla pohár, ktorý vošiel do formy a tak som utlačila, ale môžete aj lyžičkou.

V druhej miske si zmixujeme tvaroh, vajíčka, vanilkový cukor, cukor, citrónovú kôru a zlatý klas. Zmes lyžicou rozdelíme na pripravené sušienkové cesto (takmer po vrch). Dáme piecť na cca 20-25 min do rúry vyhriatej na 180°C.

Po vychladnutí nalejeme na vrch koláčika želé, alebo ganache.

Necháme poriadne vychladiť a opatrne vyberieme z formy. Dozdobíme ovocím podľa chuti.

Dobrú chuť!

gromovci v kuchyni

Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: