Februárové MAMA a ja 2013 je tu!

redakcia Mama a ja | 1. február 2013

Veríme, že sa vám bude páčiť a prežijete s ním chvíle oddychu a relaxu.

Často myslíme – túžime – snažíme sa – chceme..., a keď sa to podarí, doslova hltáme všetky informácie čo nás vlastne čaká a neminie. Niekedy nás „TO“ však prekvapí aj neplánovane, no po 9 mesiacoch čakania prichádzajú najkrajšie a najveselšie starosti nielen v živote ženy, ale celej rodiny. Neveríme tým, ktorí už toto krásne obdobie majú za sebou (akoby sme mohli popri nočnom vstávaní, neobyčajne obyčajnom stereotype, neľudsky skorom budíčku či duracelkovom drobcovi?), že raz aj náš drobček vymení enormnú ochotu a entuziazmus napríklad z pomoci pri praní, upratovaní... za: „Musííím?“, alebo „Prečo zase ja? či „No dóóóbre, o chvíľku“.

Čas je však veľký praktik, tým, čo sa ešte len tešia na svojho potomka, prináša neopakovateľné chvíľky šťastia, možnosť snívať, ako bude moje dieťatko vyzerať, keď príde na svet, čo všetko spolu objavíme, aby mohlo rozprestrieť krídla, vyletieť, obzrieť si celý svet a nakoniec aj bezpečne pristáť...

Tým, čo už drobca/ov majú, pomáha pribrzdiť a oprášiť si radosť z obyčajných okamihov. Naša bábika už ťahá na 11. mesiac a ten detský svet, ktorý jej patrí, je neuveriteľne veselý a radostným robí život aj nám, napr. tým, keď nás obdarí úsmevom, v ktorom sa blysnú dva čerstvo prerezané zúbky, alebo spontánne venuje bozk, vtedy výskajú šťastím malí i veľkí. Alebo keď za odmenu na cestu dostaneme zamávanie malou ručičkou, deň sa hneď začína krajšie.

Tieto okamihy sú tými, ktoré nám život prevoňajú. Nakoniec čas vylieči aj tých, ktorých srdce rozjatrila rana, deň za dňom ju zahaľuje do jemnej pavučinky, aby škaredé spomienky zostali navždy zabudnuté a bolo možné ich nahradiť novými, krajšími, lepšími.

Prajem vám v mene celej redakcie, aby vám tento mesiac priniesol čo najviac očarujúcich okamihov, aby si všetky ženy, ktoré myslia – túžia – snažia sa – čakajú – aj tie, ktoré už dieťatko majú, pri listovaní vo vynovenej MAMA a ja našli to, čo vo februári rozohreje ich dušu a inšpiruje ich k nápadom ako si spríjemniť tieto dni.

Krásneho Valentína s úsmevom na perách praje

Andrea Mániková
redaktorka

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: