DOVOLENKA: Zožeňte si ubytovanie na vlastnú päsť

Veronika Nováková | 3. júl 2018
DOVOLENKA: Zožeňte si ubytovanie na vlastnú päsť

Hľadáte čo najekonomickejšiu dovolenku? Potom stavte na last minute alebo si zabezpečte ubytovanie sami.

Ubytovanie = alfa @ omega

Môžete staviť na istotu a zveriť sa do rúk cestovnej kancelárii, ktorá vám na základe vašich požiadaviek ponúkne možnosti a vy si vyberiete, zaplatíte a môžete vyraziť. Výhodou cestoviek sú ponuky dovoleniek na poslednú chvíľu – tzv. last minute, kde môžete natrafiť naozaj na skvelú ponuku za veľmi výhodnú cenu.

Ak sa vyberiete na zájazd, budete mať k dispozícii počas celého pobytu aj slovensky hovoriacu delegátku, čo ocenia hlavne tí, ktorí nehovoria cudzími jazykmi.

Zabezpečte ubytovanie sami. Viete, ako na to?

Pri voľbe ubytovania si to asi najskôr namierte na obľúbené vyhľadávacie stránky, napr. Booking.com alebo Airbnb.com. Ako fungujú?

Booking.com

Booking je najrozšírenejšia sieť, ktorá ponúka ubytovanie všade na svete, taktiež rôzne druhy ubytovania od hotelov po súkromné apartmány a penzióny. Po tom, ako si zadáte miesto vami zvolenej lokality, dátum, zadávate počet osôb.

Pozor však, ak ste napríklad dvaja dospelí a jedno malé dieťa, môže vám to vyhodiť úplne iné možnosti, ako keď zadáte len dvoch dospelých, pričom dieťa spí s vami v posteli. V takomto prípade môžete dať do poznámky, že s vami cestuje aj dieťa, ktoré spí s vami. Zvyčajne s tým nikto nezvykne mať problém.

Ďalej si môžete vo filtroch zaznačiť vaše požiadavky a potom si dáte vyhľadať ponuky. Keď si vyberiete, môžete rovno rezervovať. V závislosti od  podmienok ubytovacej štruktúry potom zistíte, či žiadajú platbu vopred alebo až na mieste. Pripravte si však kreditnú kartu s dostatočnou sumou, ktorá slúži ako potvrdenie rezervácie. Keď za pobyt zaplatíte až na mieste, z vašej karty nebudú strhnuté žiadne peniaze.

Airbnb

Prvotnou myšlienkou tejto siete bolo sprostredkovanie ubytovania v zariadeniach súkromných osôb, ale dnes tam nájdete aj apartmány či izby penziónov. Taktiež hľadáte, filtrujete, pri airbnb si pozrite aj podmienky prenajímateľa, pretože niektoré môže byť označené ako „nevhodné pre deti do 2 rokov“.

Ak sa rozhodnete rezervovať, do 24 hodín vám zvyčajne príde potvrdenie od domáceho, a potom už prejdete priamo k platbe. Na rozdiel od bookingu, musíte byť na airbnb zaregistrovaný, inak nemôžete rezervovať nič.

Na registráciu budete potrebovať aj kópiu dokladu totožnosti a fotografiu. Pri výbere ubytovania prostredníctvom airbnb sa riaďte okrem fotografií a opisu hlavne recenziami od reálnych ľudí, ktorí so štruktúrou majú svoje skúsenosti.

Na Airbnb sa musíte registrovať

Pozitívne recenzie sú základnou vizitkou, ale tak, ako vy môžete napísať svoju skúsenosť ohľadom ubytovania, tak isto aj hostiteľ, kde ste boli ubytovaní, môže napísať recenziu na vás ako hostí, kde sa zameriava hlavne na čistotu, komunikáciu, zachovanie večerného pokoja atď.  

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: