Deň belasého motýľa

Redakcia | 18. máj 2010

Občianske združenie Organizácia muskulárnych dystrofikov organizuje Deň belasého motýľa, deň ľudí so svalovou dystrofiou. 11. júna 2010 sa tak stane po desiatykrát.

11. júna 2010, 10. ročník
- rozhýbme krídla belasého motýľa -

Občianske združenie Organizácia muskulárnych dystrofikov organizuje Deň belasého motýľa, deň ľudí so svalovou dystrofiou. Už po desiaty raz sa krídla belasého motýľa rozkmitajú, aby priniesli ľuďom osvetu o ochorení svalová dystrofia. Táto kampaň vyzýva ľudí k spolupatričnosti s tými, ktorí potrebujú pomoc a ktorým prostredníctvom dobrovoľného príspevku pomôžu získať pomôcku, bez ktorej sa nezaobídu a potrebujú ju k svojej existencii.

Belasý motýľ je symbolom ľudí s postihnutím svalov, ktoré spôsobuje ich postupné ochabovanie a vedie k životu odkázanému na vozíky, dýchacie prístroje a iné špeciálne pomôcky.

Členov samotného združenia spolu s ďalšími dobrovoľníkmi môžte v tento druhý júnový piatok stretnúť v týchto mestách celého Slovenska:
Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bojnice, Bratislava, Bytča, Dolné Vestenice, Dolný Kubín, Dubnica nad Váhom, Dunajská Streda, Dvorníky, Galanta, Habovka, Handlová, Hlohovec, Humenné, Komárno, Košice, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky,  Myjava, Námestovo, Nitra, Nováky, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Prievidza, Prešov, Púchov, Revúca, Richnava, Rimavská Sobota, Rožňava, Senec, Spišská Nová Ves, Stará Turá, Stropkov, Svidník, Šamorín, Topoľčany, Trakovice, Trebišov, Trenčín, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Zlaté Moravce, Zvolen, Žilina atď.

Dobrovoľníci, označení kartičkami s logom Dňa belasého motýľa budú rozdávať informačné letáky o ochorení svalová dystrofia a symbol svalovej dystrofie - belasého motýlika. Oslovená verejnosť im môže prispieť do označených pokladničiek alebo na účet: 2625341277 / 1100

Prispieť na účet Dňa belasého motýľa môžete aj formou sms správy s textom:
DMS MOTYL na číslo 877. Táto možnosť, prispieť darcovskou smskou trvá od 25. 5. do 31. 10. 2010. Cena Darcovskej SMS správy je 1 €. Viac informácií na www.darcovskasms.sk

Verejná zbierka je povolená podľa rozhodnutia MV SR o povolení konania verejnej zbierky č. SVS-233004 – 2009/02637.

Výťažok z verejnej zbierky sa používa na kúpu alebo doplatenie takých pomôcok pre ľudí so svalovou dystrofiou, ktorí štát nehradí vôbec, alebo iba sčasti. Sú to: zdviháky, elektrické vozíky, špeciálne mechanické vozíky, elektrické postele, dýchacie prístroje, oxygenátory, ambuvaky, odsávačky hlienov  a iné špecifické pomôcky, ktoré im umožňujú existovať!

V doterajšej histórii sa vyzbieranou sumou takmer 120.000 € pomohli vo vyše 190-tich prípadoch!

Na bratislavskom Námestí Slobody sa 15. júna 2010 sa uskutoční KONCERT BELASÉHO MOTÝĽA. Koncert je mediálnym poďakovaním všetkým, ktorí  počas Dňa belasého motýľa prispeli na účet verejnej zbierky.

Skupiny na koncerte vystúpia bez nároku na honorár a ich tóny budú patriť nielen ľuďom, ktorí majú ochorenie svalová dystrofia, ale vôbec všetkým ľuďom so zdravotným postihnutím a ostatným divákom. Počas koncertu sa predstaví nielen činnosť Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR, ale aj ľudia, ktorým sa doteraz z účtu verejnej zbierky pomohlo. Bez nároku na honorár na ňom vystúpia:

16.00: Talkshow
16.50: Zuzana Smatanová
18.00: Para
19.15: Horkýže sliže
20.35: Polemic

Koncert bude Moderuje Roman Bomboš a vstup je samozrejme voľný!
Všetci sú srdečne vítaní!

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: