Čo dnes na obed? BYLINKOVÉ LIEVANCE

Redakcia | 15. september 2018
Čo dnes na obed? BYLINKOVÉ LIEVANCE

Lievance sú vždy dobrotou, po ktorej sa len tak zapráši. Skúste variovať túto pochúťku a ochutnajte ich v slanej verzii.

Netradičné lievance na slano.

Suroviny

  • 1 malá cuketa 
  • 2 PL mrazeného hrášku 
  • 1 viazanička jarnej cibuľky 
  • 100 g ovčieho syra 
  • 3 zemiaky 
  • 3 PL olivového oleja 
  • 8 vajec 
  • soľ, mleté korenie 
  • olej na pečenie 
  • petržlenová vňať 
  • bazalka 
  • kôpor 
  • medovka

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom nastrúhame nahrubo. Jarnú cibuľku, bylinky a cuketu nakrájame nadrobno. Hrášok necháme rozmraziť. Nastrúhame nahrubo syr. Zeleninu spolu s bylinkami krátko podusíme na olivovom oleji. Potom zmiešame spolu so syrom, zemiakmi a rozšľahanými vajcami, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a polievkovou lyžicou vytvoríme lievance, ktoré opečieme z každej strany do zlatista.

Čo na sobotu? SLANÉ KOLÁČE
Prečítajte si tiež:

Čo na sobotu? SLANÉ KOLÁČE

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: