Čo dnes na obed? BYLINKOVÉ LIEVANCE
foto: istockphoto.com
Lievance sú vždy dobrotou, po ktorej sa len tak zapráši. Skúste variovať túto pochúťku a ochutnajte ich v slanej verzii.
Netradičné lievance na slano.
Suroviny
- 1 malá cuketa
- 2 PL mrazeného hrášku
- 1 viazanička jarnej cibuľky
- 100 g ovčieho syra
- 3 zemiaky
- 3 PL olivového oleja
- 8 vajec
- soľ, mleté korenie
- olej na pečenie
- petržlenová vňať
- bazalka
- kôpor
- medovka
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom nastrúhame nahrubo. Jarnú cibuľku, bylinky a cuketu nakrájame nadrobno. Hrášok necháme rozmraziť. Nastrúhame nahrubo syr. Zeleninu spolu s bylinkami krátko podusíme na olivovom oleji. Potom zmiešame spolu so syrom, zemiakmi a rozšľahanými vajcami, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a polievkovou lyžicou vytvoríme lievance, ktoré opečieme z každej strany do zlatista.
Prečítajte si tiež: