Učiť sa alebo sa hrať? Dá sa aj oboje súčasne

Redakcia | 13. september 2017
Učiť sa alebo sa hrať? Dá sa aj oboje súčasne

Naučiť sa dobre cudzí jazyk nie je len tak. Nejde o memorovanie a znalosť slovíčok, ale o radosť z poznávania nových vecí. A objavovať nepoznané, hravo a zábavne – to je to pravé pre deti!

Čím skôr svoje dieťa s cudzím jazykom zoznámite, tým väčšiu má šancu zvládnuť ho prirodzene a s ľahkosťou - zhodujú sa na tom lingvisti aj vývinoví psychológovia. Otázka teda nie je, či drobca v novom školskom roku na angličtinu dať, ale aká forma výučby preňho bude najlepšia.

Tajomstvo úspechu

„Najviac ma prekvapilo, keď som zistila, že vďaka metóde Helen Doron sa deti naučili v anglickom jazyku myslieť. Vidím na nich, že si slovíčka a vety nepotrebujú stále prekladať a pri úplne nových výrazoch automaticky vnímajú správnu melódiu, prízvuk a rytmus jazyka,“ hovorí o svojich skúsenostiach s kurzami Helen Doron mamička troch detí Mariana z Hrabušíc.

„Rada doma počúvam, ako sa deti medzi sebou snažia komunikovať po anglicky a som šťastná, že oni sú šťastné. Teším sa z každého ich úspechu.“

Tajomstvom úspechu svetovo uznávaných kurzov Helen Doron je netradičný spôsob vedenia hodín. Deti nemajú vôbec pocit, že sú v škole a všetko spoznávajú prirodzene - formou hier, piesní či tanca.

„Úplne najviac sa mi páči, že dieťa si môže každú jednu vec chytiť a vyskúšať, popozerať, proste zažiť. Decká tak predovšetkým nevnímajú, že sa učia, ony jednoducho nový jazyk objavujú!“ oceňuje vyštudovaná angličtinárka Katka, ktorá po dvoch deťoch plánuje na kurz čoskoro prihlásiť aj svoju najmladšiu ratolesť.

Svojim známym by vraj inú ‚jazykovku‘ už určite neodporučila. „Spokojná som aj s autentickými nahrávkami na domácich CD - deti počúvajú anglickú angličtinu a nie slovenskú,“ dodáva.

Efektívnosť aj radosť

Kurzy Helen Doron English, určené pre deti od 3 mesiacov do 19 rokov, si z roka na rok získavajú viac priaznivcov.

Rodičia pochopili, že je pre ich deti výhodné, ak budú vedieť angličtinu rovnako dobre, ako ich materinský jazyk, preto je dôležité začať už od malička.

Pútavou formou prostredníctvom hier, pesničiek či riekaniek a počúvaním CD sa prirodzene naučia myslieť a hovoriť v anglickom jazyku.

Metódou Helen Doron Early English sa deti vzdelávajú už vyše 30 rokov v 35 krajinách po celom svete. Na Slovensku ju nájdete vo viac než  30 mestách.

Efektívnosť tejto nenásilnej a zábavnej formy výučby si vyskúšala aj psychologička Silvia Langermann, ktorá sa stala fanúšičkou kurzov Helen Doron nielen z profesionálneho hľadiska, ale aj ako trojnásobná mamička:

„Dnes je problém deti presvedčiť, aby sa boli ochotné niečo učiť, no programu Helen Doron sa darí udržať deti aktívne a motivované osvojovať si jazyk tak dôležitý pre ich budúcnosť. Tieto kurzy s radosťou navštevujú aj moje deti a ostatným ich vrelo odporúčam.“

Správna motivácia je základom aj v jazykových kurzoch Helen Doron. „Deti tu neskúšame, nehodnotíme, takže z cudzieho jazyka nemusia mať strach. Ku každému dieťaťu pristupujeme individuálne a nezabúdame ho pochváliť za to, ako napreduje.

Vďaka tomu sa dieťa teší na každú ďalšiu hodinu a na to, ako sa niečo nové naučí,“ hovorí metodologička jazykovej školy Helen Doron, Katalin Deák. Výsledky Cambridge testov od 88 % vyššie, na ktoré táto angličtina hrou deti pripravuje, jej dávajú za pravdu.

Z výučby Helen Doron si dieťa odnáša skvelé zážitky aj nové vedomosti a rodičia zase radosť zo svojich detí. Prihláste sa spolu ešte dnes na ukážkovú hodinu zadarmo v Helen Doron centre v blízkostí vášho bydliska: http://helendoron.sk/ukazkova-hodina-zadarmo.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: