Som rozhodnutá pre šťastie, aj pre svoje ženské zdravie

PR | 10. jún 2019
Som rozhodnutá pre šťastie, aj pre svoje ženské zdravie
foto: PR

Hovorí sa, že sme zvyčajne takí šťastní, ako sa sami rozhodneme. No je to naozaj tak? Denne stojíme pred mnohými rozhodnutiami. Niektoré z nich sú také bežné. Ničím výnimočné, také naše.

Ako správne obliecť svoje deti, aby nenachladli, čo im navariť, či kam pôjdeme nakúpiť. Áno, sme ženy a matky. Vďaka našim superschopnostiam dokonale manažujeme svoju domácnosť, rodinu a popritom zvládame aj pracovné povinnosti. Starostlivosť o ostatných máme zapísanú snáď už v našom genetickom kóde a napĺňa nás pocitom šťastia.

Za moje zdravšie JA

No potom existujú rozhodnutia, ktoré sú o niečo dôležitejšie. Správne rozhodnutia, ktoré nás v pravý čas zachraňujú. Kedy nejde len o šťastie, ide o náš vzácny život. Sú to rozhodnutia v prospech nášho zdravia. Občas mám potrebu povedať niektorým veciam NIE.

Nie pochybnostiam, nie strachu o svoje zdravie, nie zákernej chorobe, akou je rakovina krčka maternice, ktorá ročne iba na Slovensku pripraví o život viac ako 200 žien v produktívnom veku. Len vďaka tomu môžem dať svojmu životu ÁNO. Áno prevencii, áno svojmu zdravšiemu ja.

Aj to bol dôvod, prečo moje rozhodnutie padlo na LBC cytologické vyšetrenie krčka maternice. Chcem pre seba len to najlepšie. Hneď ako mi moja gynekologička navrhla túto novú možnosť diagnostiky, neváhala som ani chvíľu. Ktorá žena predsa nechce mať pocit, že je všetko v poriadku?!

Rakovina krčka maternice nebolí

Ako mi lekárka povedala, rakovina krčka maternice v počiatočnom štádiu nebolí. Spôsobuje ju ľudský papilomavírus. A aj keď sa navonok môže zdať, že je všetko v úplnom poriadku, ja som chcela poznať skutočnú  pravdu o svojom ženskom zdraví. A riešiť možné problémy v ich úplnom zárodku, včas, kým nie je neskoro.

Žiadna z nás nedokáže bez pomoci odborníkov s istotou povedať, že jej sa to netýka. Stačil jediný jednoduchý ster špeciálnou kefkou z krčka maternice, určený na cytologické vyšetrenie v rámci preventívnej prehliadky, priamo u mojej gynekologičky a potešujúce výsledky vyšetrenia boli v ambulancii rýchlo, už do niekoľkých dní.

Urobme pre zdravie maximum

Moderná medicína postúpila míľovými krokmi, a to, čo sme doposiaľ pokladali za nemožné, je dnes už skutočnosť – tak ako aj možnosť rozhodnúť sa pre to najlepšie a urobiť pre seba viac.

LBC cytológia je moderná diagnostická metóda, ktorá je vo svete unikátom a na rozdiel od „klasického cytologického vyšetrenia“ dokáže dokonale rozoznať aj tie najmenšie predrakovinové zmeny, až s 4-krát vyššou presnosťou. Za vyšetrenie som zaplatila naozaj zanedbateľnú sumu oproti tomu, akú dôležitú hodnotu som darovala sebe samej – a to pocit istoty.

Prevencia pred ochorením, akým je rakovina krčka maternice, by mala byť samozrejmou súčasťou nášho ženského sveta. Vybrať si tú najlepšiu možnosť znamená dať každému dňu novú šancu, darovať svojim najbližším zdravú mamu, partnerku, dcéru či kamarátku a byť tu nestále pre nich, zdravá.

Rakovina krčka maternice
Prečítajte si tiež:

Rakovina krčka maternice

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: