MAMA a ja v októbri: Nalaď sa na peknú jeseň s nami

Redakcia | 30. september 2024
MAMA a ja v októbri: Nalaď sa na peknú jeseň s nami

Farby, vône a nálada jesene nás láka spomaliť. Vychutnať si šálku horúceho nápoja, schúliť sa do deky a stíšiť dušu. Čo si prečítate v októbrovom vydaní časopisu MAMA a ja?

Októbrová MAMA a ja

  • Veľký manuál pre prvorodičky

Čo váš čaká a čo všetko budete potrebovať? Čakáte svoje prvé dieťatko a nemáte ani poňatia, čo všetko preň budete potrebovať a hlavne, čo vás to bude stáť?

  • Spevák Tomáš Bezdeda: Otcovstvo chlapa preverí

„Vedeli sme, že chceme pre Jakubka súrodenca, aby sa spolu mohli hrať, pomáhať si a neskôr aj riešiť podobné veci v približne rovnakom veku. Preto som veľmi rád, že nám Boh doprial druhé dieťa. V dnešnej dobe to nie je samozrejmosť, a o to viac som vďačný ja a aj Ivanka. V októbri sa Jakubovi narodí brat a my budeme štvorčlenná rodina,“ hovorí hrdo Tomáš

  • Vyvolávaný pôrod – (zbytočný) strašiak?

Okolo tejto témy panuje množstvo mýtov a povier, či už kvôli obavám zo zásahu do „prirodzeného“ priebehu pôrodu, alebo kvôli nedostatku či nadbytku informácií.

  • Ako má správne priberať?

Keď mamina leží po pôrode, býva zvykom, že pred prepustením z nemocnice pociťuje mierny stres, pretože dieťatko musí priberať. Ak je všetko ostatné v poriadku, len vtedy si ho môžu rodičia vziať domov. Prírastok na váhe sa už od prvých dní po narodení považuje za znak dobrého prospievania bábätka. Tento prírastok sa však nesleduje len v nemocnici, ale aj neskôr, počas celého obdobia rastu a vývinu dieťaťa. Aké sú teda v tejto oblasti optimálne čísla?

  • Nezničte deťom imunitu

Vyhnúť sa kolotoču detských chorôb je snom každého rodiča. Sychravé jesenné počasie a deti v kolektívoch sú ideálnymi podmienkami na šírenie soplíkov, kašľa a horúčok. Aby bol detský organizmus čo najlepšie chránený pred infekciami, je dôležité zabezpečiť správne fungovanie jeho imunitného systému.

  • Obdobie vzdoru

Pokoj. Trpezlivosť. Pozornosť. Blízkosť. To sú základné piliere rodičovstva v tomto náročnom období. Aké odporúčania má pre rodičov detská psychologička?

  • Neposlušné dieťa? NIE

Deti s poruchami pozornosti, medzi ktoré patrí známe a rozšírené ADHD a ADD, sú často nepochopené a ich problémom nerozumejú nielen samotné deti, ale aj ich rodičia a okolie – rodinné, školské, ihriskové... Ako sa k týmto deťom správať a ako s nimi pracovať, aby sme im čo najlepšie pomohli zvládať každodenné situácie?

+ Diéta podľa krvných skupín
+ Halloweenske recepty a tiež tipy na jesennú turistiku
+ skvelá HELLO KLAUDI so svojím BLOGOM

MAMA a ja v októbri: Nalaď sa na peknú jeseň s nami

Máte už predplatné? MAMA a ja je vašim sprievodcom a motiváciou na ceste rodičovstva.

Máte niekoľko možností predplatného a ešte aj so skvelým darčekom navyše! Tento mesiac získate k 10 číslam časopisu MAMA a ja BioGaia ProTectis kvapky s Lactobacillus reuteri pre diétny režim pri poruchách zažívania.  

Ako PREMIUM členkám KLUBU MAMA a ja vám pribalíme k ročnému predplatnému ďalšie benefity + bohatý praktický balíček podľa vlastného výberu.  

VYBER SI SVOJE PREDPLATNÉ TU

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: