Kytičkovo – rozprávkové darčeky plné zdravia

Kytičkovo | 11. december 2020
Kytickovo
foto: Kytičkovo

Baví nás robiť vám radosť. Milujeme sladké. A máme radi, keď je to sladké oveľa zdravšie ako hŕba rafinovaného cukru bez nutričnej hodnoty.

Kytičky z ovocia, Kytičk-Ovo, Kytičkovo - takto vznikol názov našej malej firmy zameranej na výrobu darčekov z čerstvého ovocia a kvalitnej belgickej čokolády. Zakladateľkou je Erika – mladá baba z Veľkého Bielu, ktorá miluje darčeky. Ani nie tak dostávať ako ich dávať.

Radosť z obdarovávania a šikovné ruky realizovala  najprv ako hobby popri práci a dnes naplno spolu s ďalšími kreatívnymi babami. Od prvej Erikinej kytice ubehli už dva roky a za ten čas sa vyformovali aj základné hodnoty Kytičkova.

Viac nutričnej hodnoty, menej aditív

Najvyššou hodnotou je pre nás prinášanie zdravšej alternatívy pre všetkých, ktorí milujú sladké pokušenia. Je to jednoduché – čerstvé ovocie a naozaj kvalitná čokoláda vždy budú oveľa zdravšou voľbou ako "klasické" sladkosti bez vitamínov a zväčša plné aditív. Navyše, kto raz ochutnal dokonalé spojenie belgickej čokolády a čerstvého ovocia, ten vie, že to nebolo naposledy.

Pekné porovnanie nutričných profilov sme pripravili v nedávnom mikulášskom článku, kde porovnávame naše ovocie v čokoláde s čokoládovými figúrkami.

Firiem, ktoré  ponúkajú ovocné kytice či iné darčeky z ovocia a čokolády je na Slovensku viac a to je podľa nás dobre. Na jednej strane sú to síce naši konkurenti, no na druhej strane to vnímame tak, že sme v určitom význame spojenci. Proti nám stojí ešte stále veľmi dominantný trh keksíkov, cukríkov a iných nezdravších sladkostí. Takže misia je jednoduchá: viac ovocia v čokoláde, menej sladkostí :)

Ako je to s ovocím v čokoláde a deťmi?

Čo sa najmenších detí týka, čokoláda pre nich nie je vhodná (ale nájdete u nás aj produkty len z čerstvého ovocia bez čokolády – napr. Palculienka). Pri trochu starších deťoch je čokoláda na zváženie, jednak kvôli obsahu cukru a tiež kakaa. Kakao sa zvykne do stravy zaraďovať trochu neskôr keďže má vyšší alergizujúci potenciál a stimulačné účinky. V malých množstvách je prospešné aj pre deti, takže je na zvážení kedy a koľko čokolády deťom zaradiť.

A čo sa najstarších detí týka, tam máme jednoznačný odkaz – čerstvé ovocie a kvalitná čokoláda predčia svojimi vlastnosťami väčšinu cukroviniek, takže smelo do toho.

Celú ponuku našich darčekov nájdete na webovej stránke Kytičkovo. Nájdete tam ovocné kytice, ovocné boxy, bonboniéry a iné dobroty.

Tešíme sa na vás!

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: