Chybičky krásy na vašom úsmeve

Dr. Martin | 28. december 2020
Dr. Martin
foto: Dr. Martin

Či už vás trápia krivé, oslabené alebo odštiepené zuby, odborníci na zubnej klinike Dr. Martina sa o každý problém postarajú. Vaše zuby môžu vyzerať ako nové aj vďaka zubným fazetám.

Pojem zubné fazety nie je v spoločnosti celkom známy. A pritom riešia nejeden problém týkajúci sa vášho chrupu, a teda vášho úsmevu. Ak máte strach zo stomatologických zákrokov, skvelou správou je, že ošetrenie je bezbolestné.

Keramické zubné fazety sú najmodernejším riešením, ktoré bežne využívajú aj mnohé celebrity

Ide o tenkú vrstvu porcelánu, ktorá sa prilepí na prednú stranu zuba, podobne ako sa lepia umelé nechty. Ide o minimálny zásah do vášho existujúceho zuba a síce obrúsenie o asi 0,2 mm. Fazety esteticky upravia zuby do želaného tvaru. Dokonca dokážu prekryť aj úzku medzeru medzi zubami.

Fazetové škrupinky sú tenké iba necelý milimeter, no napriek tomu sú veľmi pevné a odolné. Ako to už so zubami býva, aj životnosť faziet závisí od dodržiavania správnych hygienických zásad. Niekomu vydržia i viac ako 20 rokov, niekomu päť. No ak by sa fazeta poškodila, jej výmena je veľmi jednoduchá.

Ak vás trápia už spomínané problémy ako krivé, oslabené, odštiepené, zafarbené či prasknuté zuby, fazety sú jednoduchým riešením, vďaka ktorému získate krásny úsmev. Na to, ako prebieha nasadzovanie faziet, sme sa pýtali na zubnej klinike Dr. Martina. A odpoveď bola jednoduchá.

Stačia tri návštevy, počas ktorých stomatológ zhodnotí stav zubov a vyberie správny odtieň faziet. Počas ďalších návštev pripraví fazetu a váš zub na jej nasadenie. Na záver vám už len nasadí stálu fazetu. Vy si potom môžete užívať všetky výhody, ktoré plynú z krásneho úsmevu.

Ak by vás však trápili iné problémy ktoré zubné fazety nevyriešia nechajte sa inšpirovať dobrými radami a cennými informáciami, ktoré nájdete TU:

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: