Ako úspešne bojovať s detskými zapareninami? Máme pre vás niekoľko tipov

Redakcia | 8. august 2017
Ako úspešne bojovať s detskými zapareninami? Máme pre vás niekoľko tipov

S detskými zapareninami musí súperiť snáď každá mamička, a to najmä v prvom roku života svojho dieťatka. Najčastejším obdobím ich vzniku je práve leto, ktoré horúčavaminešetrí a dieťa sa tak viac potí.

Neberte plienkovú dermatitídu na ľahkú váhu, pretože na citlivej pokožke každého malého človiečika môže privodiť nielen veľmi nepríjemné svrbenie, ale aj pálenie, štípanie, niekedy dokonca až veľké bolesti. Ako sa s ňou najlepšie popasujete?

Dieťa musí byť v suchu

Hlavnou príčinou nepríjemných zaparenín je vlhkosť, ktorej sa najlepšie vyhnete tak, že budete svoju ratolesť pravidelne a často prebaľovať. Vďaka pravidelnosti sa postaráte o to, aby bol váš malý poklad neustále v suchu.

A čo výber plienky? Skvelou voľbou sú detské plienky privátnej značky K-Classic baby, ktoré sa o vášho drobčeka bez najmenších problémov postarajú nielen vo dne, ale aj v noci. Vďaka novým technológiám umožňujú voľnosť detského pohybu, sú tenké, prispôsobivé a extra jemné, vďaka čomu pokožku nedráždia.

Vďaka optimálnemu zloženiu majú takisto schopnosť absorbovať veľké množstvo vlhkosti, ktoré ostáva bezpečne uschované vo vnútri plienky. Boju proti zapareninámpomáha aj ich zamatový povrch, ktorý je mimoriadne šetrný k jemnej detskej pokožke. Jednoducho ideálna voľba v otázke pravidelnej hygieny tých najmenších.

Umyjeme, ošetríme, prebalíme

Letné mesiace sú pre detské zapareniny asi najväčším strašiakom. Úspešne im predídete vďaka niekoľkým jednoduchým trikom. Najlepšou obranou je prevencia a okrem toho, že by malo byť samozrejmosťou častejšie prebaľovanie, aj ošetrovanie a umývanie má v tomto prípade niekoľko špecifík.

Pri prebaľovaní detský zadoček poriadne umyte, no po ďalšej plienke hneď nesiahajte. Maličké dojča jednoducho chvíľu nechajte na nepremokavej podložke a pri trochu väčších deťoch zvoľte krátke pobehovanie a veselé šantenie bez plienky.

Ako pokračovať po ukončení takéhoto prirodzeného sušenia? Privátna značka K-Classic baby ponúka aj krém na zapareniny, ktorý vám podá pomocnú ruku nielen v prípade existujúcich zaparenín, ale aj prevencie. Stačí vysušiť, potrieť zadoček troškou krému a vymeniť plienku. Hotovo!

Vzácne ingrediencie pre váš malý poklad

Všetko, čo potrebujete k boju proti zapareninám je vhodná plienka, krém a dávka tej pravej, rodičovskej lásky.


Účinok bojovníkov proti plienkovej dermatitíde však ešte viac podporia tie správne ingrediencie. Detský sortiment značky K-Classic baby obsahuje vysoko kvalitné oleje, harmančekový extrakt pre upokojenie pokožky, panthenol podporujúci rovnováhu vlhkosti, pšeničný proteín pre jemnosť, včelí vosk, výťažok z nechtíka, vitamín E, ale aj oxid zinočnatý, ktorý vytvára ochrannú vrstvu a chráni pred vlhkosťou z plienok.

Jednoducho bojovníci, ktorí dajú zapareninám červenú

Široký sortiment privátnej značky K-Classic baby nájdete exkluzívne v Kauflande. Okrem toho, že sa s láskou postará o vašu ratolesť, kúpou týchto výrobkov podporíte nákup vozidiel v rámci terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného kríža, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi po celom Slovensku.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: