5 tipov na netradičné výlety: Pripravte deťom nezabudnuteľné letné dobrodružstvo

PR | 2. júl 2019
5 tipov na netradičné výlety: Pripravte deťom nezabudnuteľné letné dobrodružstvo
foto: PR

Typické výlety na Slovensku už máte za sebou a dovolenka pri mori pre celú rodinu je finančne nákladná? Radi by ste sa dozvedeli, kam sa v lete vybrať s deťmi? Vyberte si z našich tipov na netradičné výlety a vytvorte deťom zážitky, na ktoré nezabudnú.

1. Vodný mlyn Kolárovo

Plávajúci mlyn v Kolárove je zaujímavosťou, ktorá poteší celú rodinu. Pôvodný mlyn bol postavený už v roku 1920. Práve vďaka tomu, že bol pohyblivý a voľne plával na hladine, využíval miesto s najsilnejším prúdením. V súčasnosti je už ako Národná kultúrna pamiatka prístupný pre verejnosť. 

Po pozretí vodného mlynu sa výlet nekončí. Deti sa môžu zahrať na dvoch detských ihriskách a navštíviť miestnu farmu s domácimi hospodárskymi zvieratkami. Dobrodružstvo pre celú rodinu ponúka možnosť člnkovania a splavovania Malého Dunaja. Počas leta sa tu konajú rôzne predstavenie s folklórnym podtónom, ktoré si môžete vychutnať v rámci rodinného pikniku. Vodný mlyn v Kolárove prestavuje ideálne miesto na rodinný výlet. 

foto: Wellness Hotel Patince

2. Mesto Tata v Maďarsku

Ak nechcete zostať na Slovensku, ale ani cestovať ďaleko, máme pre vás tip na výlet. V maďarskom mestečku Tata leží palác z druhej polovice 18. storočia. Nachádza sa tu 100 antických sôch na jednom miesta a múzeum kopií, ktoré zaujme oteckov aj deti. Hrad Tata v lete láka aj hudobnými či historickými festivalmi a prináša dobové remeslá a hry, turnaje a veľa ďalšieho.

V meste Tata sa nachádza najstaršie umelé jazero Öreg-tó, ktoré sa stalo obľúbeným miestom na oddych, zábavu a šport. Pre deti sú pripravené nafukovacie hrady alebo plavba na výletnej lodi. Vymeňte eurá za forinty a poďte na výlet!

 

foto: pixabay.com

3. Letný pobyt v Patinciach

Skutočný oddych si vychutnáte na jednom z tematicky orientovaných pobytov. Tobogány, bazény, veľa zábavy a zároveň oddych pre rodičov. Wellness Hotel Patince splní sen celej rodine. Zatiaľ čo si budú rodičia užívať masáž, romantické nočné kúpanie, minigolf a drinky v reštaurácii, o program pre deti sa postarajú animátori. Najmenší návštevníci sa zabavia v novom detskom kútiku alebo na vyhliadkovej plavbe po Dunaji. Dobré jedlo, osviežujúce bazény a príjemné prostredie - Patince jednoducho musia byť na vašom výletnom zozname!

foto: Wellness Hotel Patince

4. Dunajská cyklotrasa

Máte radi šport a obľubujete bicyklovanie a korčulovanie s deťmi? Dunajská cyklotrasa je jedným z krásnych miest, kam by ste sa s rodinou mali určite vybrať. Toto prostredie ponúka peknú prírodu a čerstvý vzduch, ktoré v mestách často chýba. Ďalej vás na tejto ceste čakajú rôzne historické pamiatky, teda o kultúrny rozmer výletu bude postarané. Nezabudnite si zbaliť vodu a občerstvenie. Spravte si malý piknik, zoberte loptu či bedminton a zahrajte sa s celou rodinou. 

foto: bigstock.com

5. Je jedno kde budete, ak máte dosť hier a občerstvenia

Či už žijete na západe, východe, severe alebo juhu Slovenska, deti najviac ocenia spoločne strávený čas. Kamkoľvek pôjdete, pripravte si do zásoby niekoľko zaujímavých hier. Naháňačka, schovávačka, vedomostné hry či detská olympiáda sú skvelými aktivitami, pri ktorých sa deti poriadne vybehajú a vyskáču. Nechajte deti pripraviť si svoje vlastné občerstvenie, spoznávajte spolu dreviny, rastlinky či zvieratá v okolí. 

Slovensko ale i jeho okolie ponúkajú množstvo tipov na výlety. Pri každom výlete je však dôležité navodiť tú správnu rodinnú pohodu. Vyskúšajte niektorý z našich tipov a napíšte nám, ako sa vám na výlete páčilo. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: