Rozhorčená matka: Do tábora tak skoro dieťa nepustím

mama Veronika | 20. august 2018
Rozhorčená matka: Do tábora tak skoro dieťa nepustím

Môj syn má 8 rokov a dlho som zvažovala, či je už zrelý na tábor, ale keďže veľmi chcel ísť spolu s dvoma kamarátmi, povolila som. Strávil týždeň mimo domu prvýkrát.

Okrem dvoch telefonátov, na ktorých sme boli vopred dohodnutí s vedúcim, sme nemali so synom žiadny kontakt. Ok, rešpektujem, že mobily v tábore nemajú radi, ale to nie je trest pre deti, ale pre rodičov. Najmä v prípade takýchto mladších detí.

Z tábora prišiel domov chorý a doštípaný

Syn sa vrátil pred týždňom a stále sa lieči zo všetkých možných chorôb. Prišiel nachladený so zvýšenou teplotou. V noci vraj často mali opekačku, raz nočné kúpanie a hľadanie medveďa. To všetko, ako som sa dozvedela v kraťasoch a prepotenom tričku, v ktorých trávil celý deň.

Doštípaný nielen od komárov, ale aj od blchy. Vraj im potom, čo sa štípance objavili u troch ďalších detí vystriekali chatky, super, že na to nemysleli pred tým.

Ruky mal vyhádzané a teda aj doškriabané  vraj od nejakej byliny, ktorá je jedovatá, ale chalani mu to nepovedali. Že si robili srandu, aby si ňou potrel celé telo. Našťastie mal rozum, keďže ho prsty začali štípať len čo odtrhol. A zabudla som na hnačku, na ktorú sa sťažovali aj ostatní rodičia, keď som sa s nimi stretla.

Tábor mu viac vzal ako dal

Prišiel chudobnejší o tri páry ponožiek, jednu mikinu a jednu gumovú šľapku. Toto nevidím ako až taký problém, veď na tábore s tým treba rátať.

Všetko by som prežila a spracovala, ale prístup táborových vedúcich nie. Keď som už pri odchode podotkla, že mi mohli zavolať, keďže syn mal zvýšenú teplotu, aby som po neho prišla skôr, odvrkli mi, že veď to nič nie je, že nemal horúčky.  Keď sme hľadali so synom pri balení domov tú druhú gumovú šľapku, len mykli plecami, že to už pani nenájdete....

Po príchode domov som napísala aj organizácii, ktorá ma tieto tábory na starosti, ich prístup bol asi taký, že: To sa stáva, a že niekedy sú rodiča precitlivení. Nabudúce nemám dať nezrelé dieťa do tábora.

Nedám.
Ale z iných dôvodov. Do konca leta sa hádam syn spamätá z brutálneho týždňa, ktorý mu viac vzal ako dal.

čitateľka mama 8 ročného Vladka, Veronika


Chceme počuť aj Váš príbeh. Napíšte nám o svojom živote, o jeho radostiach i trápeniach, podeľte sa s ostatnými mamičkami a môžno si pomôžete navzájom.
Píšte nám na adresu:
story@orbisin.sk

Dať dieťa do letného tábora?
Prečítajte si tiež:

Dať dieťa do letného tábora?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: