FOTENIE bábätiek: 5 spôsobov ako urobíte dokonalé fotky

Redakcia | 18. apríl 2018
fotografovanie bábätiek

5 spôsobov, ako zvečniť prvé momenty vášho drobca..

To maličké, voňavé klbko by sme si chceli v pamäti udržať čo najdlhšie, a preto mnohí rodičia hľadajú profesionálneho fotografa, ktorý by im tieto kúzelné momenty uchoval navždy. Zdokumentovať tieto chvíle si môžete aj vy, nechajte sa inšpirovať a buďte kreatívni.

Tu je 5 spôsobov, ako vaše zlatíčka fotiť:

Zamerajte sa na detaily

Poznáte to, všetci majú radi milé a malé veci. Nožičky, rúčky, pršteky, to všetko môžete odfotiť. Tieto mini detaily foťte už počas prvých týždňov, pretože vaše bábo rastie veľmi rýchlo a takto si môžete zachovať predstavu toho, aké malinké bolo. Navyše, tieto fotografie vyzerajú veľmi pekne ako čierno-biele portréty.

Výborným kontrastom je, keď k mini rúčke alebo nôžke priložíte tú svoju a budete vidieť, aký veľký je rozdiel medzi vami a tým malým- človiečikom.

Nenechajte si ujsť prvotné zoznamovanie

Fotografie prvého zoznamovania s bábätkom medzi rodičmi, súrodencami a príbuznými sú rovnako dôležité ako fotografie samotného dieťatka. Pokúste sa zachytiť prvotné stretnutie bábätka s vašimi  najbližšími. Častokrát sú to najemotívnejšie momenty, ktoré sa už nikdy nezopakujú a pravdepodobne nikdy nebudú také intenzívne.

fotografie, novorodenec

Neopakovateľný výraz tváričky

Vo svojich prvých týždňoch novorodenci začínajú prejavovať stále viac výrazov tváre, začínajú prejavovať svoje emócie, ktoré sa najviac odrážajú na tvári. Skúste tieto emócie zachytiť, radosť, plač, prekvapenie, to všetko dokáže vaše dieťa vyjadriť už v prvých týždňoch.

Skúste ich takto odfotiť a z týchto momentov môžete vyskladať neopakovateľnú sériu výrazov.

Bezprostredné momenty

Pokúste sa odfotiť momentky vášho staršieho dieťaťa s jeho novým bračekom alebo sestričkou. Robte to však nenápadne, zachyťte ich v okamihu hry, alebo len tak, pri hrkútaní, keď ani netušia, že ich fotíte. Takto nie je nikto strojený, čaro momentiek je jedinečné. Ak ešte nemáte staršie dieťa, takéto fotografie sa dajú vykúzliť aj s oteckom alebo starými rodičmi.

fotografovanie detí

Kompletná rodinka

Prirodzenosť nadovšetko, strojené rodinné portréty už dávno vyšli z módy, a preto sa s vašou polovičkou pritúľte k vášmu pokladu a odfoťte sa pokojne aj v teplákoch, bez mejkapu, či upravených vlasov. Hlavne s úsmevom, ktorý bude odrážať vašu úprimnú radosť a šťastie, ktoré prežívate. Pri tomto určite skvele zafungujú obľúbené selfie foto.

Určite sa však oplatí mať zopár obrázkov aj od skutočných profesionálov, ktoré budú tzv. „vytunované“ a budú vyzerať ako z katalógu. Vaše dieťatko sa veľmi rýchlo mení, rastie, neopakovateľné momenty môžete pomocou fotoaparátu jednoducho zachytiť a uchovať pre ďalšie vaše generácie.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: