Hrášková krémová polievka

dianaklam | 10. august 2016
Hrášková krémová polievka

Od 10. mesiaca

Suroviny

100 g hrášku
1 zemiak
250 ml dojčenskej vody
1 malá mrkva
trochu materského, prípadne umelého dojčenského mlieka
10 g kukuričnej múky
petržlenová vňať
1 žĺtok z vajca uvareného natvrdo
pár kvapiek olivového oleja

Postup

Zelený hrášok, očistené a pokrájané zemiaky a mrkvu uvarte domäkka. Potom polievku rozmixujte na hladký krém, zahustite kukuričnou múkou vymiešanou na kašu s materským, prípadne dojčenským mliekom a chvíľku spolu povarte. Nakoniec pridajte a roztlačte vidličkou žĺtok z vajca uvareného natvrdo. Pridajte najemno posekanú petržlenovú vňať s niekoľkými kvapkami olivového oleja.

Fotogaléria