cestíčko na rezne
:green: baby,prosím,viete nejaké cestíčko na rezne.manžel by si "žiadal"v nedeľu( ;-) ) a ja žiadne neviem,ale niečo,po čom môže šoférovať (viem,že do niektorých ide alkohol ;-)
:green: baby,prosím,viete nejaké cestíčko na rezne.manžel by si "žiadal"v nedeľu( ;-) ) a ja žiadne neviem,ale niečo,po čom môže šoférovať (viem,že do niektorých ide alkohol ;-)
Lulyi, nepises ako tatar, to len ja som z receptov debil, mne to treba vacsinou polopate:roll:
nabuduce budem aj ja vediet ze mam pisat vsetko a konkretne aby aj laik pochopil..aj moja vina hehe.....
idem vyskusat to vase cesticko ja som rezne naklepal dal na 2 hodiny do marinády potom to obalim cestíckom a som zvedavý či to nebudem musieť zjesť iba sam .Vdaka za nápady
ja robievam v cestíčku hlavne vtedy, ak mam suchšie mäsko - panenku, karé, morčacie a kuracie prsia. Do základného cestíčka (postrúhaný zemiak, vajíčko, múka) je možné pridať rozne koreniny, bylinky, cesnak, trošku piva:-P, postrúhaný syr. Aj hotové rezne je možné posypať syrom, hlavne údeným, je to mňam.
Dnes tobím tiež morčacie zapekané mäsko ... do formy na babovku dame papier na pečenie a naspodok vrstvu mäska pokrájaného na menšie plátky, na to slaninu, šunku (alebo inú údeninu), pór (alebo jarnú cibulku, kápiu...) a zaleje sa to 3 vyšlahanými vajíčkami, na to sa položí ešte jedna vrstva mäska a zaleje sa ešte jedným vajíčkom. Vajíčko alebo mäso samozrejme koreníme podla chuti, ja som dala zmes grilovacieho korenia. Celé dáma piecť do rúry, pomalšie, pečie sa to dlho, aj 1,5 hodiny, aby sa to prepieklo.
pripajam sa k reznom naopak, mam to odskusane: rezne naklepat, korenit ako chcete, obalit v struhanke, doslova ju vbuchat do masa, potom vo vajicku a vyprazit. taketo masko dat na pekac, na to cca 1/4 kg cibule nakrajanej na mesiaciky, znovu maso, 1/4kg cibule, potom kapiu a zaliat to klasickou slahackovou smotanou, take 2 stacia.
alebo s masom urobit to iste, len ked je na pekaci, tak ho zaliat bujonom z 1 kocky, 1/4 kocky masla a 1/2l vody a piect kym sa neodpari cely bujon. vyborne su k tomu zamiaky alebo kasa. dobru chut