Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

monči, 22.05.2008 13:20

cestíčko na rezne

:green: baby,prosím,viete nejaké cestíčko na rezne.manžel by si "žiadal"v nedeľu( ;-) ) a ja žiadne neviem,ale niečo,po čom môže šoférovať (viem,že do niektorých ide alkohol ;-)

  • anonym
    22.05.2008, 17:06

    Musi to byt cesticko? Ved urob klasicke bravcove alebo kuracie rezne (muka, vajce, struhanka, predtym ich osol a nakoren). Alebo hovädzie rezne (struhanka, muka, vajce, vyprazit a potom na cibulke podusit asi 1 hodinu az 2 hod.) Ja cesticko neviem, viem len, ze sa robi z muky a vajca, trocha soli, musi byt take, aby na reznoch drzalo. Ale podla mna su lepsie a na cestu vhodnejsie tie klasicke. Drzim palce. Pa ;-)

  • anonym
    22.05.2008, 21:33

    .... velmi jednoduchý: 2 vajcia a 2 lyžice horčice dobre rozmiešať , najlepšie kuracie ale možu byť aj bravčové rezne naklepať ,nasoliť a okoreniť , pokvapkať sojovou omáčkou a vložiť do vymiešaných vajec s horčicou , nechať v chladničke aspoň pol dňa. Potom už len obalíš v strúhanke a vyšmažíš..dobrú chuť ! ..u nás veľmi chutia:lol:

  • anonym
    22.05.2008, 23:21

    Ahoj.
    Ja robím to klasické cestíčko  : vajíčko, hladká múka a prilievam mlieko, podľa želanej hustoty. Pridám soľ, alebo vegetu, alebo iné koreniny. Napr. pažítka je fajn.
    To s tou horčicou sa mi pozdáva....možno ho skúsim v nedeľu ;-)
    Pa.

  • anonym
    23.05.2008, 08:15

    ahoj ja robim tak, že postúham jeden zemiak (najemno ako na halušky) a dotoho vajíčko (no na naš obed davam tak 2-3 vajíčka), prípadne kvapku vody a múku podla hustoty . Na dovchutenie sol, čierne korenie a manžel lubi cesnak, tak jemu ešte roztlačím 1 cesnak.

    Robievam to vtedy, ak mam take suchšie mäsko, (kuracie prsia, karé, panenku) a su potom take šťavnaté:-P

  • anonym
    23.05.2008, 21:52

    U nás v robote robia niečo také ako zemiaková placka, samozrejme menej tuhé, a vom sa to obalí a vypraží. Treba k tomu trochu šikovnosti (mne to moc nejde), myslím že sa to volá čiernohorský rezeň.

  • anonym
    24.05.2008, 13:15

    no ved ten moj recept je taka obdoba tohto čiernohorského, ked daš iba 1 zemiak tak to obalíš v pohodke - do múky najskor a potom do toho cestíčka, a dochutiť si to možeš ako placky, len pre deti to tolko nekorním, len osolím a manželovi dam aj cesnak aj provensálske korenie, majoránku...čo ma napadne:-P

  • anonym
    24.05.2008, 14:18

    No baby, az sa mi sliny zbiehaju pri citani.Mne to stym cestom nikdy neslo:ups: , ale zajtra bude super obed :-P

  • monči autor
    26.05.2008, 12:48

    tak som vyskúšala to klasické cestíčko a bolo to super,manžel bol spokojný a ja tiež,ale teda ste ma navnadili a postupne vyskúšam všetky,som rada,že môžem trošku zmeniť jedálniček ;-)

  • anonym
    15.06.2008, 21:26

    Super napady,to ma nikdy nenapadlo obalit rezen v cesticku na zemakove placky.To musi byt super.Vyskusame;-)

  • anonym
    16.06.2008, 20:19

    caute baby to cesticko robim tak ako pisali baby...vajicko muka dochutit a mliecko ...podla nalady nieco dohodim...
    a ked je masko suchsie..tak robim budapestianke rezne...
    kazdy to inak vola
    rezne okorenit vajicko struhanka upecie sa to a potom sa daju zapiect do rury vyleje sa ten vypek a potom si orestujem cibulku dam papriku a vylejem na rezne je to mnamka najlespie chuti z hovadzieho masa....

    robili sme to na oslavu jubilantom a si to pochvalovali....

  • anonym
    18.06.2008, 13:11

    Lulyi-trocha sa z tvojho receptu mimo....chcem to vyskusat, mohla by si to napisat trocha zrozumitelnejsie:lol: ...sorry ja nie som super kuchar...:ups:

    To ako najprv vysmazit rezne, potom do truby(kolko sa to pecie) a ten vypek uz nepouzit, ci co?Diky moc...;-)

  • anonym
    18.06.2008, 13:13

    Inak skusala som to cesticko na zemiakove placky....mnam:green: Len Rox protestovala, ta zje iba na holo opecene, ine jej nechutia, skoda, ale mne chutilo, davala som do niektorych aj trocha cesnaku, tie boli este lepsie...;-)

  • monči autor
    18.06.2008, 13:44

    mamiR,rezne si naklepeš,osolíš,okoreníš,obalíš vo vajíčku a v strúhanke(ja to ale dávam naopak),opečieš,nemusíš úplne,ide len o to,aby sa ten vrch zapiekol,odložíš na teplé miesto,vo výpeku,v ktorom si robila rezne dáš spiecť cibuľku,papriku,ja dávam aj kečup.rezne poukladáš na plech,či do zapekacej misy a zaleješ to tým dorobeným výpekom.a potom len necháš v trúbe dopracovať.väčšinou stačí približne 30 až 45 minút,ale na to prídeš postupne,záleží na tom,aké si použila rezne,ako sú hrubé a tak ďalej,priebežne to skúšaj.je to fakt mňamka. :-P :-P

    dúfam,že sa lulyi nenahnevala,že som odpovedala ja :green: :green: :green:

  • anonym
    18.06.2008, 17:17

    Monci diky, stym postupom to zvladnem...:lol:

  • anonym
    18.06.2008, 17:37

    Monci nevadi ...ked pisem ako tatar hehe....
    som rada ze sme Mamir poradili ved nato tu je tato diskusia nepomoze jedna pomoze druha... ;-)

+ -
Príspevkov: 20