Výzva pre vás, rodičia!

Redakcia | 26. február 2010
Výzva pre vás, rodičia!

Pomôžte našej čitateľke svojimi radami a skúsenosťami!

Milí rodičia,

pomôžte našej čitateľke s problémom, ktorému čelí pri starostlivosti o svoje dvojčatá. Ak ste rodičia dvojčiat, alebo dvoch a viac detí s minimálnym vekovým rozdielom a stretli ste sa so žiarlivosťou medzi súrodencami, možno práve vy môžete pomôcť radou, názorom, povzbudením či skúsenosťou.

Tu je Zuzanin problém:

Moje dvojčatá (chlapec a dievča) majú rok, deti na seba veľmi žiarlia aj keď sa snažím ku každému pristupovať rovnako. Ešte stále dojčím, aby aj takto mali na chvíľu pocit, že mama patrí iba tomu jednému keď papká. Aj napriek tomu že majú rovnaké hračky, chcú mať  to, čo má ten druhý. Keby som nebývala u mamy, ktorá mi pomôže, nič by som doma nestihla urobiť. Stále potrebujú prítomnosť dospelého a je aj nebezpečné nechať ich čo len na chvíľu samých. Ako na také malé deti? Stále ich chválim keď niečo spravia dobre, ale ako ich usmerniť, keď robia to, čo by nemali? Je to veľmi vyčerpávajúce, keď môj synček pre všetko strašne kričí a hnevá sa. A nechcem na deti prenášať to, že v noci kvôli nim nespím, oni nemôžu za to, že sú dvaja.
 

Všetky myšlienky, rady a skúsenosti píšte na andy@orbisin.sk, alebo redakcia@mamaaja.sk. Vaše odpovede si spolu so Zuzanou prečítate v aprílovom vydaní časopisu MAMA a ja.

redakcia

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: