Septembrové vydanie MAMA a ja

Redakcia | 1. september 2014

Opäť skvelé vydanie vášho obľúbeného mamičkovského časopisu práve prichádza!

Nepripravené pôrodné cesty môžu byť prekážkou prirodzeného pôrodu

Termín pôrodu uplynul, a stále sa nič nedeje. Jednou z možných príčin sú nepripravené pôrodné cesty. Aj keď je už čas priviesť dieťa na svet, sú stále tuhé a nepoddajné. Akoby snáď ani žena tehotná nebola. Čo robiť v takom prípade?

Predčasniatka

Asi 5 000 detí ročne sa v slovenských pôrodniciach narodí predčasne. O svoje krehké životy bojujú za pomoci lekárov i odborného personálu v inkubátoroch. Ich hmotnosť môže byť spočiatku nižšia ako jeden kilogram a na svet prichádzajú s množstvom zdravotných ťažkostí.

Psychológia pre milujúcich rodičov

Prečo vnímame staršieho súrodenca po narodení mladšieho väčším, ako v skutočnosti je? Ako sa ubrániť derpesii po narodení dieťatka a prečo nás vlastne ohrozuje? Viete, že hra je pre dieťa „vážna práca“, ktorá výrazne ovplyvňuje jeho úspešnosť v budúcnosti? Na všetky tieto otázky dostanete odpovede v septembrovom vydaní MAMA a ja.

Pozornosť predurčuje úspech v škole

Dnešná doba rozptyľuje. Zaplavuje dieťa podnetmi. Z každej strany sa na valia obrázky, hračky, reklamy. Je smutné, že aj mnohé predškolské zariadenia naskočili na tento trend. Stena pomaľovaná figúrkami, vzorovaný koberec, do toho hračky a rozvešané obrázky po stenách, záplava aktivít. Hotová pohroma, na dieťa sa z každej strany rútia podnety, vyrušujú ho a znemožňujú mu plne sa sústrediť na to, čo práve robí...

Vaše obľúbené poradne odborníkov tento mesiac dajú odpovede na tieto otázky:

Pediater:

  • Rozdiel v bolesti hrdielka
  • Ktoré bylinkové čaje sú vhodné pre deti?
  • Olej vs. Prípravok na opaľovanie?
  • Prečo bolia ušká?

Homeopat:

  • Ako podporiť zdravie škôlkarky?
  • Prevencia proti kiahňam
  • Ubolené ďasienka bábätka

Psychológ:

  • Čaro odlišnosti

„Ak je žena spokojná sama so sebou, vyžaruje niečo, čo nedokáže zabezpečiť žiadna plastická operácia...“

– prezradil nám v rozhovore MUDr. Daniel Mládek, PhD., primár špičkovej kliniky plastickej chirurgie a laserovej medicíny Avelane clinic v Nitre.

V rubrike ART mama nájdete návody, ako si vyrobiť krásne jesenné vence a zútulniť tak svoj príbytok, ale tiež tip na sporiteľničku pre radosť našich najmenších.

MAMA a ja vychádza každý mesiac a prináša množstvo overených rád konzultovaných s odborníkmi, tipy na voľný čas, recepty, pravidelné rubriky, poradne a zaujímavé články. Ak si MAMA a ja predplatíte, získate od nás praktický darček – detské lyžičky Babylove!

Predplatiť MAMA a ja si môžete na www.mamaaja.sk/predplatne alebo telefonicky na čísle 02/43426266 (v čase od 10,00 do 16,00 hod.) alebo emailom na predplatne@mamaaja.sk.

Krásny september a príjemné chvíle pri čítaní vám želá

redakcia

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: