Pomôžte svojej kráse rádiofrekvenciou!

Lenka Debnárová | 29. január 2014

Rádiofrekvenkcia alebo facelifting tváre vám tiež môže dopomôcť k príťažlivosti. V dnešnej dobe o tomto ošetrení počujeme zo všetkých strán. O čo vlastne ide?

Ako povedal svetoznámy francúzsky módny návrhár Christian Dior: „Ženy sú najpríťažlivejšie medzi tridsiatym až tridsiatym piatym rokom. A keďže žiadna žena tento vek neprekročí, je príťažlivá celý život“.

A rádiofrekvenkcia alebo facelifting tváre vám tiež môže dopomôcť k príťažlivosti. V dnešnej dobe o tomto ošetrení počujeme zo všetkých strán. O čo vlastne ide?

Obvykle sa jedná o rádiofrekvenčný prístroj s bipolárnou, tripolárnou alebo multipolárnou hlavicou (je to počet „mikrohlavíc“, z ktorých sa skladá hlavica (laicky povedané), ktorá pracuje na frekvencii 1Mhz, pomocou ktorého môžeme dosiahnuť efekt okamžitého omladenia pleti. Tento systém na ošetrenie ochabnutej pleti tváre pôsobí ako prirodzený lifting. Rádiofrekvenčné vlny kontrolovane vnikajú hlboko do pleti, tým sa pokožka spevňuje. Nakoľko rádiofrekvenčná hlavica pracuje pri vysokej teplote, zvyšuje sa tvorba pleti vlastného kolagénu, elasticínu a hyalurónu, ktorých tvorba v pleti sa vekom spomaľuje. Navracia pokožke hebkosť, pružnosť a pevnosť tam, kde ju najviac potrebuje. Procedúra zabezpečí celkové vyhladenie a hydratáciu pokožky, krajší  tón a štruktúru pleti, spevnenie, vyhladenie vrások, zmiernenie jaziev a akné, priaznivé účinky proti starnutiu pokožky. Ak rádiofrekvenčný prístroj obsahuje aj červené fotónové svetlo, toto stimuluje prirodzený proces obnovy kože.

Toto je odborné vysvetlenie liftingu pleti takýmto spôsobom. A povedané ľudsky a jednoducho? V pleti sa nám, ako sme už spomínali, od prírody tvorí kolagén, elastén a hyalurón, ktorých tvorba sa postupom času začne spomaľovať, ak sa nezastaví úplne, a na našu pleť začne pôsobiť zemská príťažlivosť. A z toho si potom robíme vrásky. Rádiofrekvencia nám pleť zahrieva na vysokú teplotu. Výška teploty závisí od šikovnosti kozmetičky. Čím vyššia, tým lepší výsledok. Hlavicou sa krúživým pohybom masíruje pleť na tvári v miestach, kde sa nám tvoria vrásky alebo máme inú kozmetickú nezrovnalosť. Na čele, v okolí očí, na koreni nosa, v mieste noso – ústnych vrások, okolo pier a môže sa aj na krku a na dekolte. V miestach, kde sa nachádzajú lymfatické uzliny, ako je okolie hltana, by radiofrekvencia mohla skôr uškodiť. Aby bol zaručený výsledok, toto ošetrenie je nutné zopakovať aspoň 6 až 8-krát v intervaloch, ktoré vám určí konkrétny salón. Toto záleží od prístroja, ktorý vlastnia. Býva to v rozmedzí 3-krát za týždeň až raz za 10 dní. Vhodné je opakovať ošetrenie každého pol roka.

Zákrok je bezbolestný, bez nutnosti lokálnej anestézie. Nemá vedľajšie účinky, okrem začervenania plati v mieste ošetrenia. Vhodný je pre každú vekovú kategóriu a pre všetky fototypy pleti.

Všetky salóny tvrdia jedno: okamžitý efekt, výsledok viditeľný už po prvom ošetrení, trvalý efekt, vyhladenie vrások... My však musíme zvážiť, čo od takého ošetrenia očakávame. Či zázrak na počkanie alebo podporenie elasticity pleti. Záleží od salónu, či sa jedná o známy s dobrým menom, záleží od prístroja, ktorý vlastnia a kde ho zakúpili. Keďže toto si overiť nevieme, musíme dbať na výber salónu. Kvalita ošetrenia sa dopredu určiť nedá. Známe salóny ponúkajú ošetrenie za vyššiu cenu, no máme záruku, že si nebudú chcieť pokaziť meno, a teda ošetrenie bude kvalitné. Pozor na salóniky, ktoré vyrástli ako huby po daždi iba preto, lebo na zľavových portáloch zbadali veľkú a rýchlu možnosť zárobku. Tu by bolo dobre pozrieť si alebo zistiť referencie. Záleží aj od vzhľadu konkrétneho salónu. Ak je jeho zariadenie typu „co dúm dal“, je vhodné zamyslieť sa aj nad cenou a teda kvalitou prístroja.

A čo môžeme od tohto neinvazívneho liftingu očakávať v skutočnosti? Ošetrenie bude horúce, no nemalo by páliť. Ak treba, upozornite kozmetičku, aby znížila teplotu. Po prvom ošetrení by ste mali v pleti cítiť pnutie, prípadne prehriatie pokožky, ako v lete, keď to preženiete so slniečkom. Pleť by sa postupne naozaj mala začať spevňovať. Spevnenie býva badateľné hlavne na dolnej kontúre tváre. Mali by sa zjemniť aj vejáriky okolo očí. Ale toto môžete očakávať až po viacerých ošetreniach. Upraviť by sa mala aj kvalita pleti. A keď sa vás kolegyňa opýta: „Čo si robila, že tak dobre vyzeráš?“ – vybrali ste si správny salón s kvalitnými službami a už by ste ho nemali meniť.

Teda na záver – rádiofrekvencia stojí za to. Nebudete vyzerať o 20, ani o 15 rokov mladšie, ale napriek tomu môžete klamať telom a byť zvodná. A pri procedúre príjemne zrelaxujete.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: