Mamy radia mamám

Redakcia | 12. apríl 2011

Poraďte mamičke Zdenke s problémom, ktorým sú školské bufety...

Milé mamičky,

opäť sa na vás obraciame s prosbou o pomoc našej čitateľke Zdenke. Tu je jej problém:

Milé mamičky, prosím poraďte mi so svojimi skúsenosťami. Môj syn je skutočný „bufetový kráľ“, aspoň tak ho nazýva môj manžel. Zrejme sme urobili chybu a neviem, či nie je už neskoro ju naprávať. Napriek tomu by som sa o to aspoň pokúsila. Môj syn odmieta akúkoľvek desiatu urobenú doma, bolo mi ho ľúto, a tak som mu sem-tam dala nejaké drobné, nech si kúpi aspoň bagetu v školskom bufete. Časom nám celý problém prerástol cez hlavu a syn si v školskom bufete veselo kupuje chipsy, gumené cukríky, keksíky a iné sladkosti... Pomaly však začína odmietať akúkoľvek stravu, a to, čo navarím doma, nie je buď dobré, alebo na to nemá chuť. Prosím poraďte mi, ako dieťaťu vysvetliť, že zvyčajne ponuka v bufetoch nie je určená pre každodenné stravovanie a k zdravému stravovaniu má poriadne ďaleko. Dá sa to vôbec začínajúcemu „puberťákovi“ nejako vysvetliť? Aké máte skúsenosti s nakupovaním dieťaťa vo vašom školskom bufete?

Problém sortimentu v školských bufetoch trápi mnohých rodičov. Rýchla doba prináša so sebou aj rýchle stravovanie, ktorému sa nie vždy dá úspešne vyhnúť. Rodičia, poraďte Zdenke, ako sa vám podarilo zvládnuť bufetový ošiaľ u vášho potomka.

Vaše reakcie a postrehy aj s prípadnými fotografiami čakáme na adrese redakcie: MAMA a ja, P. O. BOX 39, 830 00 Bratislava, prípadne na e-maile redakcia@mamaaja.sk. Tie najzaujímavejšie uverejníme v májovom čísle MAMA a ja.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: