Liptov - najväčšie ihrisko pre všetky deti

Redakcia | 28. máj 2009

Liptov, najväčšie slovenské prírodné ihrisko, sa posledný májový víkend a rovnako prvého júna zmení na malý raj pre deti!

Liptovský Mikuláš, 25. mája 2009 - Detská hravosť, tvorivosť, zvedavosť a smiech. Na Liptove si deti prídu skutočne na svoje!

Liptov, najväčšie slovenské prírodné ihrisko, sa posledný májový víkend a rovnako prvého júna zmení na malý raj pre deti. Ku dňu detí tu nájdu tak veľa atrakcií, až rodičom hrozí, že sa nikdy nebudú chcieť vrátiť späť! Čo by ale rodičia neurobili pre radosť svojich ratolestí? Ideálnym riešením je zobrať ich na víkendový pobyt na Liptov!

Jedným z prvých miest kam budete chcieť zobrať svoje deti sú aquaparky. Ten najväčší v strednej Európe – Aquapark Tatralandia – pripravil pre deti k Medzinárodnému dňu detí vstup za jediné euro. Takúto akciu si užijú všetci ktorí prejdú bránami počas posledného májového víkendu. Deti oproti minulému roku čakajú nové nafukovacie atrakcie, kolotoč a obľúbený nový tobogán Tornádo, kde sa všetci otcovia bezpochyby radi pridajú k svojim deťom na dvojraft.

V sobotu 30. mája sa areál Thermal Parku Bešeňová tiež otvorí najmä pre deti. Deti do 6 rokov a jedno dieťa do 14 rokov v sprievode 2 dospelých majú vstup zdarma a v programe ich čaká tanec, hudba, ale aj maľovanie obrazov, vyrobenie vlastnej keramiky, alebo karaoke show. K tomu je v areáli v prevádzke aj letný areál s čírou ohrievanou vodou, toboganmi a šmýkačkami, takže pravá letná zábava môže začať!

Tvorivosť je niečo, čo sa u detí nedá potlačiť. A na Liptove ju môžete naopak podporiť! V Múzeu Čierny orol v Liptovskom Mikuláši budú mať deti 1. júna možnosť vidieť ukážky z tvorivých dielní, pracovať s rôznymi materiálmi, alebo kresliť na nádvorí kriedami. Celá akcia s názvom Nádvorie patrí deťom potrvá až do tretej popoludní.

V sobotu sa tiež nechajte opantať čarom veteránov na štyroch kolesách, ktoré v tento deň dopoludnia absolvujú trasu Ružomberok – Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok. Na tieto nádherné staré koráby ciest sa môžete pozrieť v centre každého z liptovských miest. Všetky mamy budú určite rady keď sa ich malé aj veľké deti stratia medzi autami a ony si vychutnajú chvíľku pokoja pri dobrej káve v cukrárni centra mesta.

Najmä chlapcov tiež pritiahne otvorenie sezóny na expozícii Považskej železničky, ktorá je múzeom zachovaného vozového parku úzkorozchodných železníc, ktoré sa v minulosti vinuli v stovkách kilometrov v okolí Liptovského Hrádku a cez ne sa zvážalo drevo z dolín. Dnes tu nájdeme unikátne dobou dýchajúce exponáty a v nedeľu 31.mája sa podujatím ku Dňu detí s názvom Železnička volá sezóna otvorí. 

Ak Vás to ťahá mimo mesta, do prírody, a predsa chcete vymyslieť dobrý program pre deti, skúste Vlkolínec. Táto dedinka, schovaná v náručí zelených hôr, je stále živá. V miestnom obchode si kúpte na posilnenie vynikajúce čerstvo napečené kapustové koláče meteníky a v Galérii ľudového umenia sa spolu s deťmi priučte, ako sa zdobia medovníky.

Kto by nepoznal rozprávku Hansa Christiana Andersena Cisárove nové šaty? Aby aj vaše deti zažili túto rozprávku, stačí sa v nedeľu popoludní zastaviť v Dome Kultúry v Liptovskom Mikuláši a divadelníci Vás touto rozprávkou radi prevedú.

A o tom, že Liptov je jedna veľká aréna zábavy pre deti aj mimo dňa detí sa presvedčíte aj 3. a 4.júna v Archeoskanzene Havránok – mieste, kde bolo v dávnej minulosti keltské osídlenie. Šermiari, striedanie kultúr, ale najmä akcia Cez prah minulosti – Kelti, Germáni a Slovania v priebehu vekov na Liptove. Akcia pri ktorej v sebe objavíte kus Kelta.

Liptov je najväčším slovenským prírodným ihriskom zábavy. Či už sa rozhodnete stráviť víkend  s deťmi na jednej z organizovaných akcií, alebo si vyberiete vlastný program, všade zistíte jediné. že Liptov treba zažiť aj s deťmi!

LIPTOV – je jedinečný región na severe Slovenska, pre ktorý je charakteristická malebná rozmanitosť prírody na malom území, kontrast vysokých štítov a zelených lúk a pasienkov, ktoré vytvorili predpoklad pre najväčšie prírodné ihrisko zábavy na Slovensku. Liptov je slovenskou turistickou destináciou číslo jeden v zime aj lete a „zelená“ aréna plná prírodných krás, adrenalínu, aquaparkov a zábavy, živého folklóru a tradície, ako aj histórie, kultúry a jedinečnej gastronómie.
Liptov, treba zažiť!

Pre viac informácií o aktualitách z destinácie Liptov a podujatiach a akciách uvedených v správe navštívte: www.visitliptov.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: