Je tu novembrové vydanie MAMA a ja

Redakcia | 1. november 2014

Editorial redaktorky Andy Mánikovej a jej pozvanie pre vás, milí čitatelia, na listovanie novembrovým vydaním MAMA a ja.

Neustále vymýšľame, ako si spestriť všedné dni na materskej či rodičovskej dovolenke. Dovolenka, slovo pomerne dosť pritiahnuté za vlasy, keď si predstavím, aký „full servis“ poskytujeme celých 24 hodín a 7 dní v týždni. Niet divu, ak občas na dvere zaklope únava, frustrácia, najmä ak sa slnko vytrvalo schováva, fúka studený vietor a náš drobček si uzurpuje celú pozornosť len a len pre seba.

Nedávno som si spomenula, ako moja kamarátka po rodinnej dovolenke doma vyhlásila, že aj ona potrebuje svoju dovolenku. Pretože na tej rodinnej si vlastne vôbec neoddýchla a zabezpečovala celý „full servis“ presne tak ako doma, len o pár stoviek kilometrov ďalej. Varila, balila balíčky jedla na túry, behala s deťmi a manželom po kopcoch a domov si priniesli so spomienkami aj horu špinavej bielizne, ktorú treba oprať, ožehliť... A tak doma všetko zorganizovala, manželovi dopriala pomoc mamy, zbalila kufor a spolu s ďalšou kamarátkou vyrazili. Keďže financií nikdy nie je dosť, vybrali si destináciu pri mori v Albánsku. Možno sa pýtate, či to stálo zato. Áno, stretli úžasne normálnych ľudí, zabavili sa a najmä, oddýchli si od každodennej všednosti. Domov prišla ako vymenená, mama nabitá pozitívnou energiou a s novými kamarátstvami.

Nenadarmo sa vraví, že priatelia sú rodina, ktorú si vyberáme sami. Preto ak na vašu dušu doľahne „splín“, pozbierajte zvyšky síl a obklopte sa ľuďmi, ktorí majú na vás pozitívny vplyv. Možno sa navzájom inšpirujete aj v MAMA a ja, tak ako nedávno ja so svojou kamarátkou. Rozhodli sme sa, že všetkých naokolo obdarujeme našimi kreatívnymi výtvormi a tak vyrábame voňavé mydielka, dekoračné vázičky, a dokonca sa chystáme vyrobiť búdku pre vtáčiky a nakoniec možno aj adventný veniec... Len ešte musím mojich tínedžerov pripraviť na to, nech trocha zabudnú na kritiku, ktorá k tomuto veku patrí, nad jemnou nedokonalosťou, lebo v ich veku „byť cool je in“ a nech prejavia pozitívne emócie nad hand made by Sárinka a ja. No a môžete si byť istí, že nešlo o žiadnu vynútenú detskú prácu, ale o neuveriteľný entuziazmus, ktorý z našej dcéry pri akejkoľvek nepovinnej činnosti srší. Detský svet je krásny, ešte krajšie je, keď vám vaše deti pootvoria dvere a dovolia nazrieť do ich báječného sveta. Neodmietajte pozvanie lásky. Držte mi palce a nenechajte sa prevalcovať všednosťou, inšpirácií vo vašom okolí je mnoho a niekedy si stačí zalistovať v MAMA a ja. Prajem vám v mene celej redakcie hrejivé novembrové čítanie.

Andrea Mániková

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: