Rok 2020 je rokom silných príbehov

Redakcia | 20. máj 2020
Mama roka 2020

Pustili sme sa do hľadania MAMY ROKA 2020.

Je to rok, ktorý nás v mnohom prekvapil, v mnohom zastavil alebo naopak, posunul ďalej. A mamy sú v tom až po uši.

Teší nás, že ste zareagovali na našu výzvu a posielate nám príbehy mamičiek, ktoré by ste v našej súťaži nominovali ako MAMU bojovníčku, MAMU podnikateľku, MAMU influencerku. A máme aj kategóriu OCKO roka, takže keď ste ešte neposlali tip na zaujímavú mamu, ale i ocina, smelo tak urobte.

Silné príbehy 

Každú z vašich nominácií, každý z vašich príbehov čítame a máme radosť, že ste si našli čas a napísali nám o ľuďoch, ktorí si zaslúžia pozornosť.

Že ste v sebe našli odvahu a dali nám vedieť o vašej výnimočnosti. 

Tu sú ukážky z vašich nominácií na MAMU (aj OCKA) ROKA 2020

MAMA bojovníčka

„Lucka je mamka, ktorá sa vo vašej súťaži hodí do každej kategórie. Mohla by byť pokojne MAMA influencerka, keďže svojím blogom ovplyvňuje životy iným mamám s podobným osudom, či pripomína tým, čo mali viac šťastia ako ona, že nič nie je samozrejmé. Mohla by byť pokojne aj MAMOU podnikateľkou, keďže vedie úspešnú firmu so svojím manželom, kde uplatňuje svoje grafické schopnosti, či pekárkou, ktorá popri všetkých povinnostiam nezabúda byť ženou v domácnosti a pečie úžasné kváskové chlebíky. Rozhodne je sčasti aj mamkou-tatkom, keďže niekedy celé dni trávi so synom v nemocniciach a musí nahrádzať pevnú a trpezlivú ruku otca, ktorý tam s nimi nemôže byť. Táto mamka malého Danielka, ktorý sa na svet až príliš ponáhľal a chcel byť výnimočný, je sama tiež výnimočná. Hľadá terapie, organizuje zbierky, sama sa v rámci možnosti vzdeláva v medicínskych oblastiach, ktoré sa týkajú nejednej diagnózy jej syna. Napriek tomu, že sama potrebuje pomoc, všetky svoje schopnosti násobí s tým najlepším úmyslom pomáhať iným." 
Viktória 


Mama roka 2020

 

OCKO roka 2020

"Filip je otec malého Riška Balinta, ktorého príbeh pozná celé Slovensko. Filip je úžasný a obetavý otec. Keď sa dozvedel synovu diagnózu hľadal možnosti ako Riskovi pomôcť. Absolvoval niekoľko dlhých telefonátov s lekármi z rôznych krajín, prekladal lekárske správy, zúčastňoval sa webinárov ohľadom nových liekov na spinálnu svalovú atrofiu, ktorou Riško trpí, až prišiel s možnosťou. Išlo o génovú terapiu, no cena lieku je 2,1 milióna + náklady na liečbu v zahraničí. Nikdy sa nevzdal a s manželkou sa im podarilo za pomoci dobrých ľudí peniažky vyzbierať. Pre mňa je to otec roka."
Zuzana

MAMA influencerka

„Moja mamka má naučila všetko - len nie to ako žiť bez nej. No dala mi zo seba to najlepšie a verím, že kúsok z nej žije je vo mne. Pár mesiacov po jej smrti som zistila, je budem mamou ja. Bolo mi dopriate moje vytúžene dievčatko - Karolínka. Postupne som začala chápať to, čo nás cely život učila moja mamka - a to, že šťastie nájdeme len doma v rodine. To sa snažím ukazovať aj na mojej sociálnej sieti - že rodina je to, čo Vás v živote poháňa ďalej. Že nemusíte chodiť po drahých reštauráciách, aby ste sa dobre najedli - da sa uvariť doma. Že nemusíte postovať fotky z drahých dovoleniek a aj bez miliónov na účte je človek bohatý. Snažím sa ukázať reálny život mladej rodiny žijúcej v hlavnom meste“. 
Martina

Sme ešte len na začiatku v hľadaní. Prispejte svojou nomináciou, či vlastným príbehom. Vytvoríme tak mozaiku výnimočných mám (i ockov), ktoré si zaslúžia našu pozornosť.

Tie NAJ mamy (a ockovia) sa môžu tešiť z krásnych darčekov od našich partnerov. 

Viac informácií, registráciu a všetky podmienky súťaže nájdete na:
www.mamaroka.sk