RECENZIA: Aký je nový kočík od firmy Britax B Agile M?

Baby Direct | 17. december 2019
RECENZIA: Aký je nový kočík od firmy Britax B Agile M?
foto: Baby Direct

Mamička a cestovateľka Kristina Kubovičová pre vás vyskúšala dlho očakávaný, nový kočík od firmy Britax B Agile M. Ako sa jej s ním jazdí sa dozviete v recenzii.

Dizajn – neohúri, ale ani neublíži

Kočík sa nesie v minimalistickom dizajne. Štýlom zapasuje každému rodičovi, či už je otec športovec a mama elegantná dáma, ten kočík sa sám k nim zladí. Na svoje si neprídu mamičky, ktoré majú radi sýte výrazné farby alebo extravaganciu (v tom prípade sa odporúčam pozrieť po kočíku Seed Papilio).

Nie je miesto, kam by nevošiel

recenzia kočíkaKonštrukcia kočíka je štíhla, na šírku má kočík iba 55,5 cm, takže mamičky s nim zaparkujú naozaj všade. Vďaka ľahkej a úzkej konštrukcií sa kočík bezproblémovo zmestí i do kufra malého auta.

Skladanie a rozkladanie kočíka je pohodlné jednou rukou. Skladací mechanizmus má poistku proti rozloženiu, aby bola istota, že počas manipulácie sa kočík sám nerozloží. Zložený kočík stojí sám na kolesách, takže látka poťahu sa nezašpiní. Čo sa týka skladania, tak ako mínus by som uviedla, že po rozložení sa vždy rozloží do polohy ľahu.

Pre hladkú jazdu po každom teréne

Predné a zadné kolesá majú nezávisle odpruženie, predné kolesá sú vybavené aretáciou. Pneumatiky majú ochranu proti defektu, nie sú klasické nafukovacie ale ani plastové „hrkálky“. Sú potiahnuté špeciálnou odolnou vrstvou, kolesá sú tiché a nehrkajú. Kočík sa celkovo veľmi dobré ovláda.

Brzda je našľapovacia, dobre drží a dá sa na ňu spoľahnúť. Veľké mínus brzdy je (ale to pri všetkých B-Agile a B-Motion), že brzda sa povoľuje potiahnutím špičkou topánky smerom hore. Rodič si tak ničí topánky, pretože je nutné na brzdu riadne zatlačiť.

Pohodlie pre dieťatko?

Nová B-Agile M má v porovnaní s predchodcami dosť veľa vylepšení, aby dieťatku poskytla čo najväčšie pohodlie. Dieťatko sedí vo veľmi pohodlnom mäkkom sede, na ktorý netreba dávať podložku. Veľké plus dávam za plecníky, ktoré sú na suchý zips, takže kedykoľvek sa dajú odopnúť a oprať (netreba ich vyvliekať s celými popruhmi). Samozrejmosťou sú, nastaviteľná chrbtová opierka od sedu po ľah a nastaviteľná opierka nôh.

Chrbtová opierka sa už nenastavuje pracne dvomi popruhmi, ale jednoducho jednou rukou pomocou páčky. B-Agile M sa vyznačuje aj XXL strieškou s vyťahovacou slnečnou clonou a ochranou proti slniečku UPF 50+. Strieška sa dá odzipsovať, v takomto stave je takmer až po madlo dieťaťa. V strieške je sieťovaný medzikus pre lepšie vetranie, ale vďaka integrovanej slnečnej clone nebude svietiť na dieťatko.

recenzia kočíka

Už od prvého dňa

Kočík B-Agile M je relatívne flexibilný, dá sa prispôsobiť už pre novorodeniatko. Vďaka systému CLICK&GO sa pomocou adaptérov dá na kočík pripnúť hlboká vanička alebo vajíčko pre novorodenca. Je to veľká výhoda, ak rodič nechce investovať napríklad do klasickej trojkombinácie, kde sú konštrukcie kočíkov oveľa ťažšie.

PLUSY

recenzia kočíka


+ štíhla a ľahká konštrukcia

+ skladanie a rozkladanie jednou rukou

+ mäkký sed pre dieťatko

+ polohovanie chrbtovej opierky (sed až ľah)

+ polohovanie opierky nožičiek

+ 5-bodové popruhy s plecníkmi na suchý zips

+ XXL strieška

+ odpružené kolesá s protidefektovou ochranou

+ obrovský nákupný košík

+ príslušenstvo – pršiplášť, držiak na pohárik

+ možnosť pripnutia hlbokej vaničky alebo vajíčka

+ minimalistický dizajn (pre niekoho možno mínus)

MÍNUSY

  • jedna poloha rukoväte (nedá sa výškovo nastaviť)
  • odistenie brzdy špičkou topánky
  • po rozložení je vždy chrbtová opierka v ľahu

Kočíku by som udelila 9 bodov z 10tich.  

A ak sa vám ešte chce, kliknite si i na moju malú video recenziu:
https://www.youtube.com/watch?v=BQlgophYYhc&t=15s

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: