Napínavé čítanie pod stromček

Redakcia | 21. november 2017
Napínavé čítanie pod stromček

Spisovateľka Adriana Poláková Šinka napísala titul s názvom Kúzelná Krajina Slimi Slami. Kniha je vodná pre všetky deti, ktoré majú radi dobrodružstvo a pútavé príbehy.

O čom je vaša najnovšia knižka?

Kúzelná krajina Slimi Slami je o boji medzi dobrom a zlom. O  statočnosti jedného malého chlapca Olivera, jeho babiny a ďalších pomocníkov, ktorí sa pokúsia zachrániť svet pred zlom ničivej Skazy.

Znie to zaujímavo. Pre koľkoročné deti je vhodný tento titul?

Na rozdiel od predošlých mojich detských kníh, určených pre malé deti, tento titul odporúčam pre čitateľov od 9 rokov. Je to napínavé čítanie, plné fantastických tvorov. Dôležitou súčasťou knihy je krajina Slimi Slami, v ktorej je všetok iné, nezvyčajné.

Kým alebo čím ste sa inšpirovali pri knihe Kúzelná krajina Slimi Slami?

Celý príbeh vznikal spontánne. Zlo tu zastupuje strašidelná a krutá Skaza, ktorá chce zničiť svet, tej pomáha jeden zradca. Dobro reprezentuje zasa odvážna cestovateľka babina, ktorá sa pustí do odvážneho dobrodružstva.

Statočnými postavami
sú hlavný hrdina príbehu, desaťročný Oliver, odvážni draci Modráci a tiež čarovný motýľ Sáros. A tiež vládca zo vzácneho druhu Archa.

Predošlé vaše knižky o psíkovi Rickim si môžeme už aj vypočuť...

Splnilo sa mi jedno veľké želanie. Chcela som, aby príbehy o našom psíkovi nahovorila známa osobnosť. Oslovili sme preto Richarda Stankeho, ktorého si veľmi vážim. Je pre mňa naozaj veľká česť, že súhlasil a bravúrne nahovoril obe knižky.

Vďaka jeho talentu sú príbehy o Rickim vtipným a náučným počúvaním pre celú rodinu. Dokonca sme potešili aj nevidiace deti. Audioknihy Malý kráľ psov Ricki a Rickiho dobrodružstvá sme venovali Slovenskej knižnici pre nevidiacich.

Pri predošlých tituloch ste mysleli aj na choré deti v nemocniciach. Budete v tejto charite pokračovať?

Áno, aj s  novým titulom Kúzelná krajina Slimi Slami potešíme deti, ktoré počas vianočných sviatkov nebudú mať to šťastie byť doma. Chcela by som týmto spôsobom poďakovať reklamným partnerom, bez ktorých by to nebolo možné.

Pripravujete nejaké nové knihy? Ak áno, aké?

Momentálne mám rozpracované dva tituly. Píšem kriminálny román pre dospelých, ktorý by mal vyjsť v prvej polovici budúceho roku. A ku koncu roka 2018 to bude opäť detská kniha.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: