MAMA a ja prináša v novembrovom vydaní skvelé témy!

Redakcia | 7. november 2016
MAMA a ja prináša v novembrovom vydaní skvelé témy!

Čo vás čaká v novembrovom vydaní najčítanejšieho časopisu pre rodičov?

...napriek všetkému, SOM MAMA  

„Keby som bola tušila, že naša cesta bude taká ťažká, možno by bolo všetko inak. Možno by som mala deti skôr... No ja som nebola tá, ktorá mala potrebu mať dieťa v dvadsiatich rokoch. Chcela som dozrieť, počkať si na to, až sa vo mne prebudí materinský cit a túžba po dieťati,“ prezradila nám Daniela, ktorá musela na ceste za svojím pokladom prekonať ťažkú chorobu. Napriek tomu, či práve preto, chce dodať nádej všetkým SNAŽILKÁM.

Cvičenie a športovanie po pôrode

Hovorí sa, že pôrod je rovnako náročný, ako vyniesť bremeno o hmotnosti 100 kilogramov na 3. poschodie. Celkom slušný športový výkon, či nie? Ale čo po pôrode – športovať ďalej alebo radšej oddychovať?

Pre novopečených rodičov: Obliekame malú chobotničku

Obliecť bábätko vyžaduje istú dávku zručnosti. Maličké ručičky a nožičky ponavliekať do rukávov a nohavíc treba opatrne a zároveň rýchlo. Bábätká zvyčajne obliekanie príliš neobľubujú a dávajú to často najavo i hlasným plačom. Ak ste rodičmi po prvýkrát a dieťatko sa vám narodilo práve v týchto chladných mesiacoch, môžete sa pri jeho obliekaní poriadne zapotiť. Výsledkom je nervozita na jednej i druhej strane. Skúsime vám preto poradiť.

Ako v dieťati vybudovať sebadôveru?

Dieťa sa nerodí s negatívnymi pocitmi voči sebe. Všetky deti si myslia, že sú úžasné. Ako sa však po čase začne dieťa skutočne cítiť, závisí v značnej miere od toho, aké správy dostáva zo svojho okolia v ranom veku, a to najmä od rodičov. Neskôr si z prostredia samo vyberá to, čo je v súlade so správami od rodičov. Tieto pocity sa vrývajú do duše dieťaťa a sú neskôr veľmi ťažko ovplyvniteľné. Ak je dieťa napríklad presvedčené o tom, že je zlé, škaredé alebo hlúpe, nie je možné ho slovami alebo činmi presvedčiť o opaku.

HUDBA je radosť – už od útleho detstva

Podľa gitaristu a skladateľa Borisa Čellára sú hudobné nástroje to najlepšie, čo môžeme deťom dať. Okrem sústredenia sa u detí zlepší aj jemná motorika a dieťa začne vnímať svet odlišným spôsobom. Hudba má blahodarný vplyv aj na spôsob myslenia či pohľad na svet. Martin Strýček dodáva, že hra na hudobné nástroje deti učí trpezlivosti, koncentrácii, vytrvalosti, a dokonca zlepšuje pamäť.

„Zlatko, prepáč, aleee ešte nie...“ Ako je to so sexom po pôrode?

V rubrike Medzi nami mamami riešime tento pálčivý problém mnohých mám.

Lisabon * Amsterdam * Praha či New York = navštívte ich aj s deťmi!

Dnes už žiadny problém...

10 tipov, ako vychovávať dieťa, kým sa stane tínedžerom

Čo všetko tvorí mozaiku dobrého vzťahu rodič-dieťa? Budete sa čudovať, ale to najdôležitejšie je veľmi prozaické, iba na to často zabúdame...

Dočítate sa aj:

  • Ako sa rodí v Austrálii?
  • Vyrobte si detský šamrlík
  • Ochutnajte jesenné dobroty – gaštanové rizoto či hruškové brownies
  • Dvojčatá v 11. mesiaci veku
  • Bábätko vs. nádcha 
  • Nekašlite na svet! Ako riešiť problém s kašľom malých i veľkých
  • Posilňujte imunitu – prirodzene a každý deň
  • Pásový opar – nepríjemný a bolestivý

Špeciál čísla: Všetko o šťastnom vzťahu od A do Z!

Objednajte si ROČNÉ PREDPLATNÉ MAMA a ja len za 15,40 € A ZÍSKAJTE DARČEK zn. NIVEA!

NIVEA UPOKOJUJÚCA OŠETRUJÚCA MICELÁRNA VODA
pre dôkladné a šetrné čistenie pleti. V jednom kroku pleť dôkladne vyčistí, odstráni mejkap a zároveň ju hydratuje. Jemne z pleti odstraňuje nečistoty, mejkap i riasenku bez toho, aby narušila jej ochrannú bariéru. Pomáha redukovať začervenanie, napätú pleť a vysušovanie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: