Konečne slovenský film pre celé rodiny!

Redakcia | 4. august 2020
Letní rebeli
foto: Silverart

Kedy ste naposledy boli v kine so svojimi dospievajúcimi ratolesťami?

Teraz prichádza ten správny moment, do kín totiž prichádza nový slovenský rodinný film Letní rebeli pre deti, rodičov i starých rodičov. S mamaaja.sk môžete vyhrať lístky!

Dieťa má v rodine nezastupiteľnú úlohu

Film Letní rebeli je príbeh 11-ročného chlapca Jonáša inšpirovaný zážitkami, ktorým môže čeliť každé dospievajúce dieťa. Jonášov otec pred pár rokmi tragicky zahynul, ostala tak neúplná rodina s mamou, Jonášom a jeho malým bračekom.

Jonáš sa cíti sám, navyše má pocit, že mama ho chce okradnúť aj o posledné radosti, keď sa rozhodne stráviť leto pri tete a nie s dedom na člne, ako to bývalo v minulosti. Jonáš sa preto rozhodne zobrať svoje prázdniny do vlastných rúk a uteká od mamy k dedovi. Tu však zisťuje, že ani dedo neostal po smrti syna rovnaký.

Pozrite si trailer filmu TU:

Pre deti aj dospelých

Ambíciou filmu je vrátiť späť tradíciu filmov pre deti aj mládež, ktoré mali na Slovensku vždy nezastupiteľnú úlohu. Film si môžu spoločne v kine pozrieť aj tri generácie rodiny spoločne - deti, rodičia aj starí rodičia. Každý si v ňom nájde to svoje.

film Letni rebeli

Letní rebeli sa nakrúcali prevažne na Slovensku, niektoré obrazy v Nemecku.
Zahrali si v ňom aj neherci z lokácií v hornej Nitre, najmä v Handlovej. Nakrúcalo sa ale vo viacerých slovenských mestách, okrem Handlovej to boli Prievidza, Nová Dubnica a Trenčín, v Nemecku sa nakrúcalo v Drážďanoch na pobreží Baltického mora a na rieke Isar.

Kvalitná slovenská hudba

Diváci sa okrem pútavého príbehu plného dobrodružstiev môžu tešiť aj na kvalitnú slovenskú hudbu. Film má pritom dve hudobné verzie. Kým v nemeckej figurujú nemeckí interpreti, v slovenskej verzii filmu budeme počuť viacerých slovenských interpretov.

“Vo filme máme niekoľko pesničiek a chceli sme, aby medzi nimi boli aj slovenské kapely, nech je lokálny kolorit nielen vidieť, ale aj počuť,” povedala Martina Saková, “Bola to práve pesnička Našou krajinou, na základe ktorej som sa rozhodla, že kapela Para je tá pravá pre titulný song k nášmu filmu.”

Kapela následne vytvorila a nahrala titulnú pieseň Ako na dlani. “Skladba Ako na dlani vznikla najmä Matúšovou zásluhou po oslovení od tvorcov filmu Letní rebeli. Autorsky sa na hudbe okrem skupiny Para spolupodieľala aj Janka Kirschner,” spomína na vznik titulnej piesne frontman kapely Para, Lasky, “Pieseň je letná a odkazuje na detské lásky, starosti a prázdninové radosti.”

Vo filme Letní rebeli však budete počuť aj skvelú tvorbu Billy Barmana či Bonaparte. “Táto kombinácia dodáva nášmu príbehu pocit letného dobrodružstva, priateľstva, prvej lásky a nespútanej rebélie,” doplnila režisérka.

Vypočujte si titulnú skladbu k Letným rebelom od Pary TU:

Film si budete môcť v slovenských kinách pozrieť už od 13. augusta. Z dospelých hercov sa môžete tešiť na Szidi Tobias, Janku Oľhovú či Pavla Nového.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: