Jesenné maškrtenie bez lepku: Sovičky z cviklového brownies
Deka, horúce kakao a jesenná pohoda.
Chýba už len jednoduchý recept na zdravú maškrtu, ktorá spríjemní víkendové leňošenie pri rozprávkach, a pritom nezaťaží žalúdok. A to ani vtedy, ak si vy či váš drobec nedokážete poradiť s lepkom!
Veselé dobroty v tvare milých sovičiek potešia každého, aj toho najmenšieho člena rodiny. Navyše sa vynikajúco hodia aj ako netradičná dobrota počas Halloweenu! Tento veľmi rýchly a jednoduchý recept na vláčne, šťavnaté, zdravé a, samozrejme, čokoládové minidezerty vymyslela šikovná mamička a blogerka Kreatívna rodina. Navyše, sú úplne bez gluténu, takže si na nich skvelo pochutnáte aj v prípade, že sa mu musíte, alebo len chcete dobrovoľne vyhýbať.
Náš tip: Rovnako ako pri každom bezlepkovom varení či pečení, nezabudnite dbať na kontrolu zloženia každej z používaných surovín. Niekedy lepok nájdete aj tam, kde by ste ho najmenej čakali.
Bezlepkové Sovičky z cviklového brownies podľa Kreatívnej rodiny
INGREDIENCIE
- 1 bezgluténová zmes na muffiny K-free
- 170 g cvikly
- 125 g masla
- 150 ml vody
- 2 vajcia
- 100 g horkej kvalitnej čokolády
- 50 g kryštálového cukru
POSTUP
Cviklu uvaríme, ošúpeme a nakrájame. Zmiešame ju s maslom a čokoládou a dáme rozmixovať. Čokoláda a maslo sa roztopia vďaka horúcej cvikle. Zvlášť dáme vymiešať vajcia s cukrom a vodou. Pridáme olej, bezlepkovú zmes na muffiny K-free a nakoniec aj čokoládovo-cviklovú zmes. Všetko spolu poriadne zmiešame a vylejeme na pekáč, vystlatý papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 stupňov, cca 30 minút.
Všetko potrebné (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete v Kauflande. Vychutnajte si bezlepkové špeciality na rôzne spôsoby vďaka širokej ponuke značky K-free, určenej špeciálne pre zákazníkov s intoleranciou na lepok a laktózu.