Doplňte si železné zásoby

Redakcia | 12. jún 2018
Doplňte si železné zásoby

Tehotenstvo patrí pre mnoho žien k najkrajším aj najnáročnejším obdobiam v živote. Telo prechádzajúce v tom čase mnohými zmenami si zaslúži dôkladnú starostlivosť. Rozmaznávajte namáhanú pleť, vlasy či nechty, ale hlavne si doprajte dostatok živín, ku ktorým patrí aj železo.

Železo je súčasťou červeného krvného farbiva, tzv. hemoglobínu, a prispieva k normálnej tvorbe červených krviniek prenášajúcich v našom tele kyslík. Podporuje tiež normálnu funkciu imunitného systému a prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania.

Jesť za dvoch? Železo určite!

Náš organizmus má však len obmedzené možnosti, ako tento stopový prvok v tele skladovať a spracovávať. Preto ho potrebuje prijímať sústavne, v správnom množstve a vhodnej forme.

Práve v období spojenom s narodením bábätka nároky na množstvo železa výrazne rastú. Ak u žien v produktívnom veku hovoríme priemerne o 15 mg železa denne, potom v období tehotenstva stúpa denná potreba približne na dvojnásobných 30 mg.

Ako teda železo doplniť?

Ideálnym zdrojom je pestrá a vyvážená strava, v ktorej by nemalo chýbať okrem iného mäso. Bohatá na železo je napríklad pečeň, ale aj takzvané červené mäso (napríklad chudé hovädzie). Cenné zdroje železa sú aj medzi potravinami rastlinného pôvodu.

Vymenujme napríklad strukoviny, olejnaté semená (ku ktorým patrí tekvica, mak alebo slnečnica), listovú zeleninu alebo sušené ovocie a sušené hríby.

V období náročnejšom na množstvo železa môžete vyskúšať aj tekutý výživový doplnok Floradix® Železo+. Kombinácia organickej formy glukonátu železnatého, vitamínu C a výťažkov z ovocných štiav nachádzajúca sa v doplnku prispieva k lepšej vstrebateľnosti železa.

Prípravok navyše obsahuje aj ďalšie telu prospešné látky, ktorými sú vitamíny skupiny B (B1, B2, B6, B12) a výťažky z bylín, ku ktorým patria žihľava, fenikel či morské hnedé riasy. Floradix Železo+ neobsahuje alkohol, konzervačné látky ani farbivá a je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy.
Viac informácií nájdete na www.floradix-zelezo.cz.

Upozornenie: Výživový doplnok nenahrádza pestrú a vyváženú stravu.

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: