Ako ste na tom s upratovaním? Upratujete pravidelne, alebo raz za čas a poriadne?

Redakcia | 10. jún 2021
Domáce práce upratovanie

Začať treba od podlahy? Práve naopak, tam skončíme.

V prvom rade je potrebné utrieť prach v každej miestnosti

Ideálnym pomocníkom sú špeciálne utierky, vďaka ktorým môžete pekne očistiť od prachu všetky druhy povrchov. Dostupné sú aj voňavé čistiace utierky, ktoré môžete využiť v kúpeľni či obývačke, zanechávajú príjemnú vôňu a sú veľmi praktické. 

Ľahko odstraňujú prach, odtlačky prstov a škvrny. Sú vhodné pre všetky povrchy, ako je drevo, nerezová oceľ, mramor, žula, plast, porcelán, sklo a elektronika. Po použití jednoducho vyhodíte. 

Nezabudnite utierať prach smerom zhora dolu. Začíname od lámp, skríň, neskôr nižší nábytok a napokon drobné predmety. 

Čistá podlaha

Podlahu najprv povysávame a až potom umyjeme čistiacim prostriedkom určeným na konkrétny typ podlahy. Na jeho výbere si dajte záležať. Ideálny je taký, ktorý čistí, leští a pekne prevonia celú miestnosť.  Kvalitné prostriedky odpudzujú prach a predlžujú životnosť drevených podláh. Ak chcete podlahu len narýchlo utrieť v prípade nepríjemnej nehody ( rozliata káva, víno, jedlo), majte poruke aj vlhčené obrúsky na podlahu.   

Kúpeľňa a toaleta si vyžaduje špeciálnu starostlivosť

Bojujete s vodným kameňom?  Vodný kameň sa môže objaviť na rôznych miestach ako následok tvrdej vody. Dostupné prostriedky si s ním hravo poradia. Pravidelným čistením vodovodných batérií a toalety zabránite usadzovaniu vodného kameňa. 

Koncentrát na vodný kameň pomáha odstraňovať nahromadenú hrdzu, vodný kameň, nečistoty a poskytuje čistenie povrchov bez šúchania. Je možné ho aplikovať na všetky zariadenia určené na varenie vody ako rýchlovarné kanvice, čajníky, kávovary a iné. 

Nezabudnite na práčku

Nielen vhodný prací prostriedok a voňavá aviváž sú pre čistú bielizeň dôležité. Zbytočne budete zvyšovať množstvo pracieho prostriedku či aviváže, ak vám bielizeň nevonia. Problém môže byť inde!  Pleseň v čerpadle, zanesená tesniaca guma a filter práčky – aj toto môžu byť príčiny nekvalitne opratej bielizne. Na vyčistenie môžete použiť napr. multifunkčný čistiaci koncentrát ( ktorý mimochodom môžete využiť aj na vyčistenie celej domácnosti).  

Neoceniteľným pomocníkom najmä v domácnosti s malými deťmi je odstraňovač škvŕn. Poradí si s najodolnejšími škvrnami od trávy, olej, džúsu, čaju  a pod. 

Náš TIP:

Perfektne čistí goliere a manžety. 

upratovanie s Farmasi

 

V špeciálnej línii Mr. Wipes  od FARMASI nájdete produkty na vyčistenie celej domácnosti vo vysokej kvalite.Celú ponuku si pozrite TU. Po registrácii získate automaticky až 23% zľavu. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: