Ach, tie nosové mandle!

Redakcia | 16. september 2019
Ach, tie nosové mandle!

Asi každá mamička už riešila u svojich detí otázku zväčšenia nosovej mandle, alias adenoidnej vegetácie. Pod týmito názvami sa skrýva to isté.

Nosová mandľa sa nachádza vzadu v nosohltanovej klenbe. Je to lymfatické tkanivo, ktoré je najmä v detskom veku vysoko imunologicky aktívne (zabraňuje vstupu vírusom a baktériám a produkuje protilátky). Po opakovaných infekciách a dlhotrvajúcich zápaloch sa môže nosová mandľa zväčšiť.

Zväčšenie objemu nosovej mandle spôsobuje mechanickú prekážku v dýchacích orgánoch

Tým obmedzuje dýchanie cez nos a dieťa dýcha cez ústa. Deti sa rodia s malou nosovou mandľou, ktorá medzi 3. a 5. rokom života rastie   a potom sa opäť začne zmenšovať. 

Ak si myslíte , že Vaše dieťa má zväčšenú nosovú mandľu treba sa obrátiť na svojho  pediatra, prípadne ten Vás odporučí na ORL vyšetrenie. Liekom, ktorý môže pomôcť v uvedených prípadoch je Lymphomyosot®, ktorý dostanete v lekárni vo forme kvapiek na perorálne užitie alebo vo forme tabliet. Viac na www.peithner.sk

Lymphomyosot® Tablety a Kvapky na perorálne užitie sú voľnopredajné lieky na vnútorné použitie. Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: